Φυσικά ο Γεωργιάδης μιλάει για το “δίκιο των Lidl” κι όχι για την πεινασμένη γιαγιά…

Συνεχίζεται και την Παρασκευή η προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου να περισώσει ότι μπορεί από την επικοινωνιακή ζημιά μετά το περιστατικό με την ηλικιωμένη στο Ίλιον που προσπάθησε να κλέψει τροφή από κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl για να καταλήξει στο τμήμα. Η ίδια, όπως θα δούμε στη συνέχεια, δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να διαθέσει για φαγητό λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα…

Πρωταγωνιστής του “ξεπλύματος” των Lidl και πάλι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του στο Open που είχε αναδείξει το θέμα, στις οποίες επανέλαβε ότι παρενέβη στην εταιρεία για «να λήξει άμεσα το θέμα». Ουσιαστικά δηλαδή, για να μην εξελιχθεί σε πλήρη επικοινωνιακή καταστροφή για την κυβέρνηση η υπόθεση, την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει την χώρα.

Έσπευσε μάλιστα πρώτα-πρώτα να τονίσει ότι «δεν θέλω να ρίξω ευθύνη στην εταιρεία, ούτε είναι η ώρα για να στραφεί [ακατάλληπτο] κατά της εταιρείας. Η εταιρεία ακολούθησε το νόμο και τα προβλεπόμενα. Οι υπάλληλοι της εταιρείας εκεί κινήθηκαν ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος … Είναι προφανές ότι κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια, αλλά ο υπάλληλος ή το κατάστημα ίσως δεν έχει την εξουσία για να κάνει αυτή τη διάκριση. Εγώ επίκοινώνησα με την εταιρεία, αυτή συμφώνησε ότι πρέπει αυτό το πράγμα να λήξει άμεσα. Λίγο μετά την επικοινωνία μας βγήκε ένα σχετικό δελτίο Τύπου».

Κατά τα άλλα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «αντιλαμβανόμαστε όλοι την ανθρωπιστική πλευρά αυτού του θέματος. Δεν θα θέλαμε κανένας μας να βρεθεί στη θέση αυτής της κυρίας. Υπό την έννοια αυτή, καταλάβαμε ότι είναι μια ειδική περίπτωση αυτή, που θα πρέπει να δείξουμε την ανθρωπιά μας, για να το πω πολύ απλά».

Η «ειδική περίπτωση» στην οποία αναφέρθηκε, ωστόσο, δεν έχει επιλυθεί και το επιβεβαίωσε ο ίδιος. «Η μήνυση δεν έχει γίνει από την εταιρεία, γίνεται από την Αστυνομία αυτεπάγγελτα (και όχι κατ’ έγκληση), εφόσον γίνει καταγγελία. Όταν η Αστυνομία ενημερωθεί πως κάποιος έχει κάνει κλοπή, βάσει του νόμου αυτόματα» προχωρά στις διαδικασίες. Πλέον, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι «όταν γίνει η δίκη, να πει η εταιρεία “δεν επιθυμώ τη δίωξη”. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στη φάση που είμαστε σήμερα, από νομικής πλευράς. Γίνεται κατά την πορεία της διαδικασίας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Και αμέσως μετά, σαν να μην ειπώθηκαν τα παραπάνω, επανέλαβε ότι «η εταιρεία έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης. Στην πραγματικότητα, αυτή η υπόθεση έχει τελειώσει». Έχει δηλαδή «τελειώσει» επικοινωνιακά για την κυβέρνηση και για την εταιρεία, γιατί η ηλικιωμένη τελικά θα πρέπει να υποστεί και την διαδικασία του δικαστηρίου, «βάσει του νόμου αυτή είναι η διαδικασία, γιατί η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη. Ξέρω ότι έχει κάνει μια παρέμβαση και ο κ. Θεοδωρικάκος, οπότε μπορεί να έχει λήξει και από την πλευρά της Αστυνομίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Έσπασαν τις τζαμαρίες του σούπερ μάρκετ

Τα ξημερώματα της Παρασκευής μέλη του Ρουβίκωνα προχώρησαν σε επίθεση στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στις εξωτερικές τζαμαρίες του.

Αργότερα η εταιρεία ασφαλείας που είναι υπεύθυνη για τον χώρο προσπάθησε αρχικά να απομακρύνει τους δημοσιογράφους που παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης. Στη συνέχεια ωστόσο έγινε σαφές και σε αυτούς ότι είναι αδύνατον να εμποδίσουν την δημοσιογραφική καταγραφή των γεγονότων.

«Ούτε 100 ευρώ το μήνα για φαΐ» – Συγκλονίζει η ηλικιωμένη που έκλεψε τρόφιμα

Συγκλονίζει η περιπέτεια της ηλικιωμένης, που μέσα στην απόγνωση της φτώχειας της αναγκάστηκε να κλέψει από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl κρέας και τυρί για να συρθεί στο αστυνομικό τμήμα και να διαπομπευθεί. Η ίδια η 70χρονη, με σπασμένη φωνή, περιέγραψε στο OPEN TV την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει, με 800 ευρώ το μήνα σύνταξη από τα οποία εξαιτίας της επιβαρυμένης της υγείας δεν της μένουν ούτε 100 ευρώ το μήνα για φαγητό.

«Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου, όλο αυτό είναι ανάξιο που έκανα» τόνισε με λυγμούς. «Είχα πεθυμήσει να πάρω δύο-τρία κιλά κρέας να φωνάξω τα παιδάκι μου να φάμε όλοι μαζί μια μέρα, όχι να με φωνάζουν μόνο αυτά. Ήθελα να φτιάξω κάτι με τα χέρια μου όπως ήμουν παλιά» σημείωσε.

«Πήγα μέχρι το ράφι, τα είδα και έφυγα αγάπη μου. Και ο διάολος με γύρισε πάλι πίσω. Άντε βρε, λέω, πάρε να κάνεις στα παιδάκια σου ένα φαΐ» ανέφερε.

«Έχω πρόβλημα με ένα δάνειο, το πήρα για να παντρέψω τα παιδάκια μου πριν από 15 χρόνια. Άμα μου φύγει αυτός ο βραχνάς, θα ξαναγεννηθώ. Θα προσφέρω και στον κόσμο με αυτά τα λεφτά» σημείωσε. «Γι’ αυτό δεν ήθελα να μάθουν τίποτα. Είναι δύο επιστήμονες, αλλά είναι άτυχα τα φουκαριάρικα από τις δουλειές τους. Πήραν και αυτά δάνεια, γιατί εγώ μέχρι τα μπετά τους τα έφτασα με κάτι ψιλά που μου είχε αφήσει ο μπαμπάς τους και δούλεψα και εγώ» συνέχισε, προσθέτοντας ότι έχασε σε τροχαίο πριν από δέκα χρόνια τον σύζυγο και το ένα από τα τρία παιδιά της.

«Δεν πήγε η υγεία μου καλά. Είμαι χειρουργημένη, δεν το έχω πει σε κανέναν. Παίρνω 800 ευρώ το μήνα. Την βοήθεια που παίρνω, την παίρνω από την Αμερική. Αυτή, μια ένεση, με σώνει, που δεν υπάρχει εδώ. Μου την στέλνει το ανιψάκι μου και του στέλνω 250 ευρώ τον μήνα» είπε ακόμη.

«800 ευρώ το μήνα αλλά θέλω 400 ευρώ μόνο για την υγεία μου. Ούτε 100 ευρώ για φαΐ, αλλά δεν με νοιάζει, στο ορκίζομαι στα κόκαλα του παιδιού μου» υπογράμμισε.

«Μπροστά στον ψυχικό πόνο που έπαθα, σκέφτηκα να κάνω ζημιά, αλλά καλά μου είπε ένας ανθρωπάκος. Και μου είπε ότι αν θα φύγω θα είναι χειρότερα τα πράγματα, να κάτσω να το παλέψω» ανέφερε ακόμη.

«Μου τα πρόσφερε όλα η ζωή μου για 15-20 χρόνια και μετά μου τα πήρε όλα απότομα» κατέληξε η 70χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις για την αναλγησία της Lidl, που επέμενε να προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος της αν και πελάτες του σούπερ μάρκετ προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι ό,τι είχε πάρει και οι αστυνομικοί επιχείρησαν να μην δώσουν συνέχεια, η αλυσίδα υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ότι κάνει πίσω.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί