Να αποφεύγουν το σχολιασμό του θέματος των τριών νεκρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, όσοι γιατροί δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά, ζητά η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα.
Οπως τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της, κάτι τέτοιο «μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης».
Συγκεκριμένα, η Αγγελική Τσιόλα αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με την περίπτωση η οποία συζητείται εντόνως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά στην ιατροδικαστική διερεύνηση των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, και με απόλυτο σεβασμό, τόσο στην οικογένεια που πενθεί, όσο και στις προανακριτικές και ανακριτικές αρχές, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα ακόλουθα:
Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος, ιατρών που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά -προέδρων ιατρικών συλλόγων, ιδιωτών ιατροδικαστών, οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιώντας τίτλους προέδρων -αντιπροέδρων – γραμματέων κ.ο.κ – μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Άλλωστε, απάδει της επιστημονικής λογικής και των αρχών της δεοντολογίας ιδιώτες ιατροδικαστές να εκφέρουν άποψη, καθόσον είναι τοις πάσι γνωστό, ότι το σύνολο των ιατροδικαστικών πράξεων στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, στα πανεπιστημιακά και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας».
Πηγή: temponews.gr
Αυτό που λέτε για την οδύσσεια διάγνωσης είναι πολύ σημαντικό. Υπήρχαν ασθένειες που παλιά ήταν περισσότερο σπάνιες, γιατί δεν υπήρχε τρόπος να διαγνωστούν. Ακόμα και σήμερα μπορεί να μπαινοβγαίνεις σε νοσοκομεία και ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, να περνάς από αξονικές, σκιαγραφικά υγρά κτλ, βιοψίες κτλ και μέχρι να διαγνωστείς να έχεις πεθάνει… Αν η ασθένεια δεν δίνει συμπτώματα, δεν μπαίνεις καν στην οδύσσεια της διάγνωσης και απλά όταν προχωρήσει πολύ πεθαίνεις.
Με τον πιο δραματικο τρόπο έρχεται στην επιφάνεια η οδύσσεια της διάγνωσης. Έχουν αναρωτηθεί, ψάξει, ακούσει οι κάθε λογοις ξερολες πόσοι συνάνθρωποι μας βιώνουν καθημερινά αυτήν την οδύσσεια; μπορεί να πάρει από πέντε χρόνια κι πάνω κι ίσως να μη βρουν ποτέ την Ιθάκη διάγνωση…..
Οι γονείς τραβούσαν ένα ΓΟΛΓΟΘΑ, οι επιστήμονες έψαχναν κι έρχεται τώρα ο καθένας να πει το κοντό του και το μακρύ του. Πολύ καλά τα λέει η κυρία Τσιολα.