ΚΚΕ: «Γενναιόδωρη σε υποσχέσεις η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, αντί να προβληματίζεται για τρόπους προσέλκυσης γιατρών, ας μονιμοποιήσει τους επικουρικούς και τους συμβασιούχους»

Ανακοίνωση μέσω της οποίας σχολιάζει την επίσκεψη της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Λασιθίου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Οι νοσηλείες  λόγω covid στα νοσοκομεία το Λασιθίου αυξάνονται, το ίδιο και το ποσοστό  των κρουσμάτων στα σχολεία  με τους  υπευθύνους να κάνουν δημόσιες  εμφανίσεις για να μοιράσουν   υποσχέσεις  για σχεδιασμούς  που έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί  χθες. Οι ανάγκες στις δομές υγείας είναι επιτακτικές, άμεσες, αφορούν την υγεία και την ζωή του λαού για να μπορούν να ικανοποιηθούν με υποθετικούς σχεδιασμούς.

Η διορισμένη από την κυβέρνηση  επικεφαλής της 7ης ΥΠΕ αντί να δώσει απαντήσεις για την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση των νοσοκομείων του Λασιθίου και κυρίως του κεντρικού νοσοκομείου του Νομού, δήλωσε ότι ήρθε να στηρίξει τον διοικητή της, μετά μάλιστα από τις ενέργειες του τελευταίου να απομακρύνει  από την θέση  του τον προϊστάμενο των ΤΕΠ. Αντί να μας δηλώσει τι μέτρα θα πάρει άμεσα για τις επικίνδυνες ελλείψεις προσωπικού  που ο προϊστάμενος των ΤΕΠ  κατήγγειλε, προσπάθησε να αποσπάσει την συναίνεση του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου  στις ενέργειες του διοικητή του ΓΝΑΝ.

Φαίνεται να έχει χαθεί το μέτρο,  την στιγμή που υπεύθυνοι για την δημόσια υγεία στο νησί και στο Λασίθι αντί να προγραμματίζουν τους καθημερινούς ελέγχους  από τις ΚΟΜΥ του  ΕΟΔΥ  σε κάθε πόλη  αλλά και στην ύπαιθρο  μετά  από την αύξηση των κρουσμάτων στα  σχολεία (περίπου 200)  και στην κοινότητα, κοροϊδεύουν  για σχέδια που στην καλύτερη περίπτωση, αν και εφόσον υλοποιηθούν, θα χρειαστεί ένας χρόνος.

Η γενναιόδωρη σε υποσχέσεις διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ  αντί να προβληματίζεται  για τρόπους προσέλκυσης γιατρών στα νοσοκομεία  μέσω προκηρύξεων, ας μονιμοποιήσει τους επικουρικούς και τους συμβασιούχους, ας δώσει παρατάσεις σε όλους τους αγροτικούς που το επιθυμούν και έληξε η θητεία τους. Αντί να εγκρίνει τις αντεργατικές  μεθοδεύσεις του διοικητή του ΓΝΑΝ και να τον επιβραβεύει  για την δίωξη του Γιατρού που σήκωσε κεφάλι και ζήτησε τα αυτονόητα, θα έπρεπε να βρει λύσεις  στα προβλήματα των ΤΕΠ που ήταν γνωστά  και από τις συνεχείς ανακοινώσεις του Συλλόγου εργαζομένων.

Εκατοντάδες γονείς έχουν ξεπαραδιαστεί βάζοντας βαθειά το χέρι στην τσέπη ψαχουλεύοντας ότι έχει αφήσει η ακρίβεια που σαρώνει, αφού τα παιδιά τους και οι δασκάλοι τους στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες, με καθημερινά κρούσματα και τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς φτιάχνοντας ένα εκρηκτικό επικίνδυνο μείγμα για την υγεία όλης της λαϊκής οικογένειας. Είναι τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα που προσαρμόζονται μόνο στις ανάγκες της αγοράς και οι εργαζόμενοι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν ξεχειλίσει με αγωνία και θυμό αφού πρέπει να πληρώσουν τα τεστ, να ρυθμίσουν την εργασία τους όπου αυτό είναι εφικτό και έχουν τα τοπικά στελέχη της κυβέρνησης να τους κουνάνε το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης μην παίρνοντας κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού.

Όμως ο λαός τους ξέρει καλά.  

Τώρα είναι ανάγκη ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη, να πιστέψει στην δύναμή του και να επιβάλει με τους αγώνες του όσα του στερούν. Να αγωνιστεί για ενίσχυση των νοσοκομείων σε προσωπικό και εξοπλισμό, για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας Υγείας και των περιφερειακών  ιατρείων.  Ενίσχυση των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ με δημιουργία σε κάθε δήμο για τη διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ covid σε καθημερινή βάση. Διεύρυνση της λειτουργίας τους 9:00 με 21:00 με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Επίταξη των διαγνωστικών Κέντρων για δωρεάν pcr(μοριακά) διαγνωστικά τεστ.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί