Πυροβόλησαν την 4χρονη ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Άγνωστοι οι δράστες την ώρα που η οικογένεια καταγγέλλει ότι έχει στοχοποιηθεί στη σκιά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολις.

Με τραύματα στο πνευμόνι και το συκώτι, αλλά και τρία σπασμένα πλευρά νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Χιούστον η Αριάνα Ντιλέιν, η τετράχρονη ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ, η οποία έπεσε θύμα επίθεσης με πυροβολισμούς την Πρωτοχρονιά.

Ο φριχτός θάνατος του Φλόιντ στα χέρια αστυνομικών κα η κραυγή του «δεν μπορώ να αναπνεύσω» ενέπνευσαν το κίνημα Black Lives Matter που έφερε ριζικές αναταράξεις στην αμερικανική κοινωνία.

Σύμφωνα με την οικογένεια της άτυχης τετράχρονης το διαμέρισμά τους βρέθηκε στο στόχαστρο ενόπλων, οι οποίοι πυροβόλησαν αρκετές φορές τα ξημερώματα της πρώτης ημέρας του χρόνου. Οι σφαίρες χτύπησαν και τον δεύτερο όροφο και τραυμάτισαν την 4χρονη.

«Η κόρη μου πήδηξε από το κρεβάτι και φώναξε “μπαμπά χτυπήθηκα”. Σοκαρίστηκα όταν είδα τα αίματα και κατάλαβα ότι το παιδί μου έχει πραγματικά τραυματιστεί. Δεν ήξερε τι συνέβαινε, κοιμόταν» δηλώνει ο πατέρας της Ντέρικ Ντιλέιν.

Η μητέρα της μετέφερε την ανήλικη στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο με τους γιατρούς να καταφέρνουν να την σταθεροποιήσουν.

Από την πλευρά της η αστυνομία της πόλης δεν έχει στοιχεία για τον δράση ή τους δράστες ούτε για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση.

Η οικογένεια Ντιλέιν, πάντως, υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί .

Ωστόσο, στη σκιά του περιστατικού, η αστυνομία ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για την αντίδραση των Αρχών, καθώς υπάρχουν καταγγελίες από την οικογένεια ότι δεν δέχθηκαν βοήθεια παρά μόνο μετά από τέσσερις ώρες από την επίθεση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί