Διαμαρτυρήθηκαν κατά του προϋπολογισμού σωματεία του Ηρακλείου

Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που πραγματοποίησαν χθες στην Πλατεία Ελευθερίας εξέδωσαν σωματεία του ΠΑΜΕ Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το χθεσινό Συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Τα σωματεία έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου και έγιναν χαιρετισμοί. Εκ μέρους των σωματείων αναδείχτηκε ο βαθιά ταξικός και αντιλαϊκός χαρακτήρας του κρατικού προϋπολογισμού που πετσοκόβει από το σύστημα υγείας, από κοινωνικές δαπάνες, που δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για σχολικές υποδομές, που φορτώνει και άλλα βάρη στο λαό, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. 

Στο κλείσιμο του Συλλαλητηρίου δόθηκε το κάλεσμα για τη συνέχεια. Μπροστά τα σωματεία έχουν την παρέμβαση στο κέντρο της πόλης την Κυριακή για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, πολύμορφες παρεμβάσεις σε γειτονιές και σούπερ μάρκετ στις 22 Δεκέμβρη για την ακρίβεια, την οργάνωση της αλληλεγγύης στα Χριστούγεννα.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την πάλη για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
  • Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο το λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί. 
  • Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

Τα σωματεία που υπογράφουν την ανακοίνωση

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί