Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Κουρουμπλής με απόφαση του Αλ. Τσίπρα

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τέθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε χαρακτηρίσει τους βουλευτές της ΝΔ «δολοφόνους», αναφερόμενος στις ΜΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται έστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα όπου ανέφερε τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Επιστολή Αλέξη Τσίπρα για διαγραφή Κουρουμπλή

Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ και αναφερόμενος στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, είχε πει ότι «…μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το καταλαβαίνετε τι έχει συμβεί στη χώρα; (…) Δολοφονήσατε ανθρώπους. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε»

Λίγο μετά τη δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον λόγο πήραν ο Παναγιώτης Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης.

«Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες, ανοίγουμε τον δρόμο για φράσεις που μπορεί να είναι άστοχες και παρεξηγήσιμες» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και συμπλήρωσε:

«Ο χώρος μας αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Προστασίας Πολίτη (σ.σ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε. Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μία άστοχη φράση και να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε, συνεχίστε, ο κόσμος κρίνει».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Φίλης τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός για τη μελέτη Τσιόδρα.

«Δεν πρέπει να υπνοβατούμε, η κατάσταση είναι δύσκολη και με ανταλλαγή ύβρεων δεν υπάρχει λύση. Δεν μας καλύπτουν τα όσα είπαν ο κ. Κουρουμπλής μέσα στο θυμό του και την οργή του γιατί έχει χάσει φίλους τους» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Φίλης.

«Εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση που αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τον θάνατο 20.000 ανθρώπων. Ως βουλευτής την προηγούμενη περίοδο εδώ είχα ακούσει βουλευτές της ΝΔ να με αποκαλούν προδότη και να ζητούν την παραδειγματική μου τιμωρία επειδή ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν θεωρώ μία σου και μία μου. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης πέρυσι τον Φεβρουάριο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν έχει δικαίωμα η ΝΔ να κατηγορεί σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ και κανένα άλλο κόμμα. Όχι φθηνούς αντιπερισπασμούς. Είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός για τη μελέτη Τσιόδρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί