Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Σύμφωνα με το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ, τα στοιχεία δείχνουν ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι μαζική και καθολική. Η ΠΝΟ έχει κάνει λόγο για περαιτέρω κλιμάκωση.

Δεμένα βρίσκονται στα λιμάνια της χώρας τα επιβατηγά πλοία όλων των κατηγοριών μετά την 48ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η οποία λήγει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου, αν και η ΠΝΟ έχει κάνει λόγο για περαιτέρω κλιμάκωση. Κάτι το οποίο θα αποφασιστεί αύριο, Σάββατο, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ, τα στοιχεία δείχνουν ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι μαζική και καθολική. «Οι ναυτεργάτες διεκδικούν πραγματικές λύσεις στην υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και επίλυση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών τους προβλημάτων», σημειώνει η ΠΕΝΕΝ και τονίζει ότι «στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύεται ως μοναδική διέξοδος η πρόταση της για συνέχιση και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα μέχρι τέλος». Τέλος αναφέρει ότι «η ευθύνη για την ταλαιπωρία των επιβατών και τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τα νησιά βρίσκεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στους ακτοπλόους εφοπλιστές».

Υπενθυμίζεται οτι η απόφαση γι αυτή την 48ωρη πανελλαδική απεργία ελήφθη ομόφωνα από την ΠΝΟ μετά το αδιέξοδο που είχαν οι συναντήσεις της με τους ακτοπλόους (ΣΕΕΝ) το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την υπογραφή της ΣΣΕ.

Ο υπεύθυνος ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής, βουλευτής Κέρκυρας Δ. Μπιάγκης, αναφερόμενος στην απεργία της ΠΝΟ σχολίασε πως «η ευγνωμοσύνη και ο σεβασμός έναντι του ναυτικού επαγγέλματος, το οποίο ασκείται υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, είναι η ελάχιστη αναγνώριση που οφείλουμε όλοι. Για τη δημοκρατική παράταξη, η υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων των ναυτικών,  η διασφάλιση ασφαλών και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, η εξάλειψη κάθε διάκρισης (λόγω φύλου, εθνότητας κλπ.) και η διαρκής προσαρμογή των αμοιβών τους, ώστε να ανταποκρίνονται επαρκώς στο έργο που προσφέρουν και στις συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίζουν, αποτελούν τον πυρήνα της ναυτιλιακής μας πολιτικής, ο οποίος αποτελεί τη βάση της κριτικής μας και των προτάσεών μας έναντι της ελλειμματικής  και αντεργατικής στρατηγικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. Συνεχίζουμε να συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες του ναυτεργατικού κινήματος για την κατοχύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, θεωρώντας ότι η κατανόηση και η αλληλεγγύη όλων των πολιτών είναι δεδομένη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί