Ώρα κάλπης για το ΚΙΝΑΛ: Μεγάλη συμμετοχή, προς παράταση η ψηφοφορία

Αυτή την ώρα καταγράφεται μαζική προσέλευση φίλων και ψηφοφόρων του κόμματος στα εκλογικά κέντρα, με τους ιθύνοντες της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να κάνουν πλέον λόγο για πάνω από 160.000 άτομα και να εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης της ψηφοφορίας που πρότεινε ήδη ο Γ. Παπανδρέου.

Δείτε: ΚΙΝΑΛ: Το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης στις εσωκομματικές εκλογές

Η ώρα της κάλπης στο ΚΙΝΑΛ- Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Για λόγους εντυπώσεων θεωρούν άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής ότι κατέθεσε το αίτημα για παράταση της ψηφοφορίας και για μετά τις 19:00 το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και στην ουσία της πρότασης δεν διαφωνούν.

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη έχουν από ημέρες προβάλει ως μείζον στοιχείο τον αριθμό των εκλογέων που θα αναδείξουν τον πρόεδρο του Κινήματος αλλαγής μεταξύ των έξι διεκδικητών (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης). Περισσότεροι από 140.000 μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής είχαν ψηφίσει, μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Νωρίτερα, γύρω στη 1 το μεσημέρι, με βάση τον αριθμό των εκλογέων που είχαν ψηφίσει, η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) είχε υπολογίσει ότι ο ρυθμός της προσέλευσης των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές κάλπες αντιστοιχούσε σε περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό.

Στην Αυστραλία η ψηφοφορία είχε ολοκληρωθεί στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας . Στην Ελλάδα τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 7 το πρωί ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες άνοιξαν μία ή δύο ώρες ύστερα από την έναρξη της ψηφοφορίας στη χώρα μας. Στην Αμερική η ψηφοφορία άρχισε μετά τη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Ο προγραμματισμός είναι οι κάλπες να «κλείσουν» στις επτά το απόγευμα, αλλά αν χρειαστεί (π.χ. λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου) θα παραταθεί η ψηφοφορία. Λίγη ώρα πριν από τις δυο το μεσημέρι της Κυριακής, η αρμόδια για την εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ ενημέρωσε ότι, «λόγω της μεγάλης προσέλευσης, αν χρειαστεί, θα δοθεί παράταση».

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚΑΠ Θεόδωρος Καπετανάκης έχει κάνει από νωρίς λόγο για το ενδεχόμενο παράτασης κλεισίματος της κάλπης, ωστόσο το γεγονός ότι κατέθεσε σχετικό αίτημα η πλευρά Παπανδρέου δεν άρεσε στους υπόλοιπους μνηστήρες του θώκου.

Από το «στρατόπεδο» του Ανδρέα Λοβέρδου δηλώνουν θετικοί σε μια τέτοια εξέλιξη καθώς και ο ίδιος είχε ζητήσει εγκαίρως να στηθούν περισσότερες κάλπες πανελλαδικά ώστε να διευκολυνθεί η ροή της ψηφοφορίας, αν και το αίτημα δεν είχε γίνει δεκτό. Ωστόσο δεν έχουν πρόβλημα στο να κλείσουν οι κάλπες ακόμα και στις 21:00 το βράδυ.

Η πλευρά Ανδρουλάκη δηλώνει επίσης θετική στην προοπτική παράτασης της ψηφοφορίας, αλλά αφήνει αιχμές για την πρωτοβουλία Παπανδρέου θεωρώντας ότι το κάνει για λόγους εντυπώσεων. Όσον αφορά τον Παύλο Χρηστίδη, δηλώνει και αυτός θετικός σε μία ενδεχόμενη παράταση, όπως και ο Παύλος Γερουλάνος με τον Χάρη Καστανίδη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί