Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας υλοποίησε το Σεπτέμβριο δυο ταξίδια εξοικείωσης για τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για την προώθηση του προορισμού στη γερμανική τουριστική αγορά, ενώ τον Οκτώβριο σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα δημοφιλούς ταξιδιωτικής γαστρονομικής εκπομπής.
Ειδικότερα, από τις 11 έως 18 Σεπτεμβρίου φιλοξενήθηκαν στην Κρήτη δώδεκα Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες του ομίλου RTK, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα ταξιδιωτικών γραφείων στην Ευρώπη με ευρύτατο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και T.O.s (όπως TUI, FTI, DER Touristik, Alltours, Attika Reisen κ.ά.). Τους πράκτορες συνόδευε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κ. Αρετή Πρίνου. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε όλους τους νομούς του νησιού από την Αρχαία Άπτερα μέχρι το Γεωπάρκο Ψηλορείτη, την Κνωσό και τη Σπιναλόγκα, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές του, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, να βιώσουν την αυθεντική κρητική φιλοξενία, και την ασφάλεια που προσφέρει η Κρήτη υπό τις ιδιαίτερες τρέχουσες συνθήκες και να μεταφέρουν την εμπειρία τους στους πελάτες τους. Τη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού εξοικείωσης υλοποιήθηκε σεμινάριο – workshop, όπου οι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν για το τουριστικό προϊόν του νησιού, μέσα από παρουσιάσεις τόσο του ΕΟΤ όσο και της Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης.
Επίσης, το χρονικό διάστημα από 24 – 27 Σεπτεμβρίου, υλοποιήθηκε επίσκεψη δημοσιογραφικής ομάδας με αφορμή την νέα αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου των Χανίων με το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης μέσω της αεροπορικής εταιρείας Corendon Airlines. Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν από το γραφικό λιμάνι των Χανίων έως τα Λευκά Όρη και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενημερώσουν με την σειρά τους αναγνώστες, ακροατές και ακολούθους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την νέα αεροπορική σύνδεση αλλά και τις ομορφιές του νησιού με στόχο την παράταση των πτήσεων έως τέλη Οκτωβρίου αλλά και την έγκαιρη έναρξη των πτήσεων το 2022. Την δημοσιογραφική ομάδα συνόδευε ο Δ/ντης του αεροδρομίου της Νυρεμβέργης κ. Michael Hupe, και ο υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων κ. Christian Albrecht, καθώς επίσης η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κ. Αρετή Πρίνου.
Τέλος, στις 9 και 10 Οκτωβρίου επισκέφθηκε την Κρήτη τηλεοπτικό συνεργείο της βέλγικης γαστρονομικής ταξιδιωτικής εκπομπής «Van de Kaart», προκειμένου να πραγματοποιήσουν γυρίσματα για ένα επεισόδιο για τη δεύτερη σαιζόν της εκπομπής. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δημοφιλή εκπομπή με οικοδεσπότη τον βραβευμένο τρεις φορές με αστέρι Michelin σεφ Sergio Herman, έναν από τους πιο χαρισματικούς και δημοφιλείς σεφ του Βελγίου, ενώ η εταιρεία παραγωγής της σειράς υπήρξε υποψήφια για βραβείο Emmy. Η προηγούμενη σαιζόν της εκπομπής σημείωσε μεγάλη επιτυχία, προβλήθηκε σε prime time, και την παρακολούθησαν περίπου 700.000 θεατές από το Βέλγιο, ενώ λόγω της δημοτικότητάς της προβλήθηκε και στην Ολλανδία, όπου την παρακολούθησαν ακόμα μισό εκατομμύριο θεατές, με μερίδιο αγοράς 35-40% στην ηλικιακή κατηγορία 25-55. Η δεύτερη σαιζόν προβλέπεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Ο οικοδεσπότης της εκπομπής ταξίδεψε στην Κρήτη με προσκεκλημένη τη γνωστή ηθοποιό Anna Drijver, αγαπητή στο βέλγικο και όχι μόνο κοινό, γνωστή από τη συμμετοχή της στη σειρά «Undercover» που προβάλλεται στο Netflix για να παρουσιάσει με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας μέσω της ανακάλυψης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και εμπειριών, ενθαρρύνοντας τους θεατές να ταξιδέψουν και να ανακαλύψουν με τη σειρά τους τις ομορφιές και τις γεύσεις του τόπου.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά:
«Η Περιφέρεια Κρήτης δείχνει την εξωστρέφειά της προς κάθε άξονα ανάπτυξης του προορισμού, προς κάθε κατεύθυνση που δημιουργεί ταξιδιωτική εμπειρία, μέσα απ’ την αυθεντικότητά της, τη βασικότερη και ασφαλέστερη διαδρομή προς την αειφορία. Είτε δείχνοντας την αξεπέραστη φύση και το μίγμα των πολιτισμών που έχουν διαβεί την Κρήτη, είτε παρουσιάζοντας την γαστρονομία της, πάντα με φιλοξενία από την καρδιά, η Περιφέρεια Κρήτης, καλωσορίζει τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους αεροδρομίων, γαστρονομικούς ηγέτες γνώμης, ΜΜΕ του εξωτερικού, δημοσιογράφους και επισκέπτες με το ίδιο σύνθημα, Κρήτη Παντού!»