Mε αλυσίδα 15 μέτρων δεμένο είχε το γιο ηλικίας 55 ετών γιό τους, οικογένεια στο Βόλο.
Ο άνδρας που σύμφωνα με το magnesianews, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ζούσε σε μια παράγκα και έκανε την ανάγκη του σε εξωτερική τουαλέτα. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες στο Aυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου κάθισαν στο εδώλιο οι ηλικιωμένοι Ρομά γονείς του. Το δικαστήριο καταδίκασε τους γονείς του θύματος σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή.
Μετά την καταδικαστική απόφαση του Αυτόφωρου οι γονείς του άνδρα κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του μεσήλικα.
Οι καταθέσεις
Στην κατάθεσή τους γαμπρός και ανιψιός της οικογένειας τόνισαν ότι τον φροντίζουν οι κατηγορούμενοι, όμως, έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε ο γιος τους πριν ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και στο χέρι, η κατάστασή του χειροτέρεψε.
Η μητέρα ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο και είπε ακόμα πως ο γιος τους διαμένει σε μια παράγκα στην αυλή του σπιτιού, η οποία διαθέτει εξωτερική τουαλέτα, όντας δεμένος με αλυσίδα μήκους 15 μέτρων, αλλά όταν κάνει κρύο τον φιλοξενούν στο σπίτι τους και κατέληξε ότι ο γιος τους χρειάζεται βοήθεια. Ο κατηγορούμενος πατέρας του 55χρονου, κατέθεσε ότι του κάνει μπάνιο και του αλλάζει τα ρούχα, παραδεχόμενος πως ο γιος του βρίσκεται δεμένος στην αυλή του σπιτιού τους με αλυσίδα.
Ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Γούσης, τόνισε ότι το οι γονείς τόνισαν ότι το παιδί τους είναι ψυχικά ασθενής και αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα αλκοολισμού. «Έχοντας φροντίσει το παιδί για 50 χρόνια, οι γονείς, κατά τη γνώμη μου εσφαλμένα, θεώρησαν ότι η λύση που έπρεπε να δώσουν ήταν να δέσουν με μια αλυσίδα τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της αυλής τους, ώστε να μην προκαλεί προβλήματα σε τρίτους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος. Η συμπεριφορά αυτή είναι ποινικά κολάσιμη, αναγνώρισαν το λάθος τους και ζήτησαν συγγνώμη και ελπίζω η σημερινή δίκη να είναι μια αφορμή ώστε οι κοινωνικές υπηρεσίες να ασχοληθούν περισσότερο με τα προβλήματα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης.