Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη από την Παρασκευή και μέχρι το Σαββατοκύριακο στην Αττική θα δούμε βροχές οι οποίες όμως δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα.
«Στο λεκανοπέδιο η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στους 23 βαθμούς Κελσίου» συμπληρώνει.
Πού μπορεί η βροχή να δημιουργήσει προβλήματα
«Στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια της χώρας θα έχουμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής τα οποία είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα, ενώ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι» αναφέρει ο μετεωρολόγος.
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη
«Μετά και την κατακόρυφη πτώση που παρουσίασε η θερμοκρασία στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες θυμίζοντας κανονικό Χειμώνα τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ο καιρός θα προσπαθήσει να εναρμονιστεί με το ημερολόγιο που θέλει περισσότερες βροχές παρά τόσο κρύο. Αυτό θα συμβεί μέσω μιας οργανωμένης κακοκαιρίας η οποία θα προσπαθήσει να βρει τον δρόμο προς της χώρα μας κινούμενη νότια νοτιοανατολικά καθώς αυτή ήδη βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη» επισημαίνει στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και παρέθεσε σχετικούς χάρτες.
«Δύο ατμοσφαιρικά βουνά είναι αυτά που εδώ και πολλές ημέρες καθορίζουν την κυκλοφορία της ατμόσφαιρας πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο. Από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης υψώνεται ένα θερμό ατμοσφαιρικό βουνό (θερμός αντικυκλώνας), ενώ προς τα βορειοανατολικά υψώνεται αντίστοιχα ένα ψυχρό ατμοσφαιρικό βουνό (ψυχρός αντικυκλώνας). Τα βουνά στην ατμόσφαιρα εμφανίζουν αργή κίνηση – τροποποίηση στον χρόνο και αυτός είναι και ο λόγος (σε συνάρτηση και με τη θέση που αυτά έχουν πάρει) για την ανομβρία σε πολλές περιοχές της χώρας ή και το πρόωρο χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό ιδιαίτερα στα ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ατμοσφαιρικών βουνών συνιστά ένα πλανητικό κύμα στην ανώτερη ατμόσφαιρα» συμπληρώνει.
«Σύμφωνα όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μία κακοκαιρία (βαρομετρικό χαμηλό) από την βορειοδυτική Ευρώπη, θα καταφέρει να “ξεγελάσει” το θερμό ατμοσφαιρικό βουνό και στην ουσία κινούμενο αρκετά γρήγορα θα προλάβει το θερμό βουνό από τη δυτική Ευρώπη και άρα θα μπορέσει να ανοίξει τον δρόμο ώστε να φτάσει μέχρι και τη χώρα μας. Στην πορεία του όμως θα συναντήσει το ψυχρό βουνό προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης και θα αναγκαστεί να εγκλωβιστεί προς την περιοχή της Αδριατικής, της Ιταλίας και του Ιονίου πελάγους. Θα μείνει μέσα εκεί για αρκετές ημέρες παίρνοντας τροφοδοσία από τον συνδυασμό του ψυχρού αέρα που θα κινείται καθώς θα συνδυάζεται με το ψυχρό βουνό βορειοανατολικότερα με τα θερμά θαλάσσια νερά των αυτών γεωγραφικών διαμερισμάτων» προσθέτει ο μετεωρόλογος Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη