ΣΥΡΙΖΑ: Με την αλλαγή του καταστατικού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συντελείται η πλήρης κομματική άλωση του Πρακτορείου Ειδήσεων από τη ΝΔ

Η τροποποίηση του καταστατικού την οποία έφερε η διοίκηση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «αποτελεί εξόφθαλμη μεθόδευση, στα όρια της νομιμότητας, η οποία αναδεικνύει την αυταρχική αντίληψη που διακατέχει το Μέγαρο Μαξίμου» αναφέρουν με κοινή δήλωσή τος ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η αναπληρώτρια τομέαρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συνεργασία.

Οι Μ. Κάτσης και Ν. Γκαρά σημειώνουν πως «όχι μόνο δε συμμορφώθηκαν στη γνωμοδότηση του ΣτΕ, το οποίο πριν ένα χρόνο είχε αμφισβητήσει τη νομιμότητα της υπαγωγής του ΑΠΕ – ΜΠΕ και της ΕΡΤ στην εποπτεία από το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, αλλά προχωρούν ένα βήμα παραπέρα τις καθεστωτικές λογικές του παλαιοκομματισμού».

Οι τροποποιήσεις στο καταστατικό που εισηγήθηκε ο διορισμένος πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης, «αποτελούν ευθεία απόπειρα πλήρους χειραγώγησης και ελέγχου του από το Επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη» καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί