«Ο κόσμος της πραγματικής οικονομίας αντιμετωπίζει ζωτικό πρόβλημα ρευστότητας, συσσωρευμένα χρέη και αβέβαιες προοπτικές», σημειώνει σε συνέντευξή του ο Αλ. Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
«H χώρα είδε έναν πρωθυπουργό στην ΔΕΘ που προσπάθησε να εντυπωσιάσει είτε με αστείες εξαγγελίες για δωρεάν data, είτε βαφτίζοντας ως “νέα μέτρα” ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και καιρό» δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ της Κυριακής». «Η εσπευσμένη προσπάθεια κυβερνητικών κύκλων, μόλις τρεις μέρες μετά, να μιλήσουν για “νέες παροχές”, επιβεβαιώνει αυτήν την εικόνα» τονίζει ο βουλευτής.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «στο ζήτημα της ακρίβειας μόνη λύση είναι η ενεργητική κρατική παρέμβαση για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και την ρύθμιση κρίσιμων κλάδων» υπογραμμίζοντας ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την ενέργεια απλά μεταθέτουν το πρόβλημα για την επόμενη στροφή του δρόμου» και αντιπαραβάλλει την «πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, ρύθμιση και έλεγχο της χονδρεμπορικής αγοράς, επιδότηση ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
«Ο κόσμος της πραγματικής οικονομίας αντιμετωπίζει ζωτικό πρόβλημα ρευστότητας, συσσωρευμένα χρέη και αβέβαιες προοπτικές», τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι και σε αυτά τα προβλήματα «ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία λύση». «Το μεγαλύτερο μέρος των ελαφρύνσεων αφορά τους έχοντες, που μπορούν και πρέπει να πληρώσουν» και όχι «τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους» σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «το σχέδιό της για το Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνει τον αποκλεισμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τη δυνατότητα δανεισμού». «Αντί για μία τομή που να αναλογεί στις σημερινές συνθήκες, έχουμε την διαιώνιση ενός στρεβλού παραγωγικού μοντέλου που οδηγεί σε διαδοχικές κρίσεις και οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες. Έτσι, η ονομαστική ανάκαμψη που προφανώς θα υπάρξει μετά από τέτοια κρίση δεν μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμη, συμπεριληπτική ανάπτυξη», καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.