Ο Στεφανής έφυγε, ο Χαρδαλιάς έμεινε

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετακινήθηκε σε νέο κυβερνητικό πόστο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου

Τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας από τον Αλκιβιάδη Στεφανή στον Νίκο Χαρδαλιά. Ο προκάτοχος του τέως υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας αποχωρεί με εγκωμιαστικά σχόλια από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο που τόνισε: «αναπτύξαμε μια εξαιρετικά στενή συνεργασία κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις που βρέθηκαν μπροστά μας». Όσον αφορά το νέο στενό του συνεργάτη είπε: «Θεωρώ ότι είναι σκληρός, είναι μαχητής. Αυτό το απέδειξε, υπό συνθήκες πρωτόγνωρες, καθώς διαχειρίστηκε δύσκολες και εντατικές κρίσεις, άνευ προηγούμενου και εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι έρχεται σε έναν χώρο που μπορεί να προσφέρει και να ενωθεί με την ομάδα για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα».

«Αποστολή εξετελέσθη», τόνισε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, «με πάθος, σκληρή δουλειά και όραμα για την πατρίδα με σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Στον νέο υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, ευχήθηκε δύναμη και υγεία, ενώ τόνισε ότι «έχει τις δυνατότητες και σύντομα θα γίνει μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αμηχανία από Χαρδαλιά

Σε νέα «χωράφια» βρέθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς που έσπευσε να τονίσει πως «στη ζωή μου έχω επιλέξει να είμαι πάντα πολύ ειλικρινής» ομολογώντας ότι «στέκομαι σήμερα εδώ με περισσή αμηχανία» και «ξεχωριστό συναίσθημα ευθύνης και καθήκοντος».Υπογράμμισε ότι διαδέχεται «έναν άνθρωπο με ξεχωριστή παρακαταθήκη» και πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και προσβλέπω στην εμπειρία, την καθοδήγηση και τη συμβουλή του».

«Θα εργαστώ σκληρά. Θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό» κατέληξε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» παρουσία του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη, του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Αντώνιου Οικονόμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί