Στη θέση του παραμένει ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε υποβάλει την παραίτησή του.
Όπως έγινε γνωστό, προηγήθηκε συνεδρίαση του ΓΕΣ, κατά την οποία αποφασίστηκε να μετατεθεί ο κ. Κουμεντάκης στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως του καταλογίστηκαν ευθύνες για την ανεπάρκεια πτητικών μέσων εκ μέρους του στρατού που θα έπρεπε να ριχτούν στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα.
Δείτε: Παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού
Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε τη μετάθεση και τις όποιες ευθύνες. Επίσης, έπειτα από συνάντησή του με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ –που αποδείχθηκε άκαρπη– αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του, υποστηρίζοντας ότι γίνεται εξιλαστήριο θύμα. Όπως αναφέρθηκε ήδη, η παραίτησή του τελικά δεν έγινε δεκτή.
Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δήλωσε σχετικά: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων. Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».
Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ, συνταγματάρχης Αλέξανδρος Μούντζιος, δήλωσε ότι «τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα».
Σύμφωνα με το Open, ο ελληνικός στρατός διαθέτει 25 Σινούκ, 10 καινούργια και 15 παλαιότερα, ωστόσο στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν μόλις τρία. Πάντως πολλά από αυτά δεν ήταν σε θέση να πετάξουν, καθώς δεν είχαν ενταχθεί στο τελευταίο εξοπλιστικό πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό τους.