Mετά τα -αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας- περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση χθες στη Μύκονο, στο στόχαστρο μπαίνουν κι άλλα νησιά του Αιγαίου αλλά και η Κρήτη.
Να σημειωθεί ότι στη Μύκονο επιβλήθηκαν τα εξής μέτρα:
-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.
Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.
Ποια νησιά παίρνουν… σειρά
Υποψηφιότητα για τη λήψη μέτρων έχουν λάβει η Πάρος, η Ίος, η Σαντορίνη αλλά και περιοχές της Κρήτης με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.
Στη Μύκονο θεωρείται πως τα δεκάδες μικρά και πιο μεγάλα πάρτι που γίνονταν κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα σε βίλες, απόμερα σημεία του νησιού, μπαρ κ.α. αλλά και ο συνωστισμός στα σοκάκια, τις παραλίες και τα κλαμπ, ήταν μερικές από τις αιτίες που έφεραν την έκρηξη των ενεργών κρουσμάτων.
Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέλιξη των ενεργών κρουσμάτων στο «νησί των Ανέμων». Στις 17 Ιουνίου ήταν μόλις 9 τα ενεργά κρούσματα, στις 7 Ιουλίου έγιναν 65, και στις 16 Ιουλίου εκτινάχθηκαν στα 418! Δηλαδή τα 331 την τελευταία εβδομάδα, σημαίνει τετραπλασιασμός μέσα σε αυτό το διάστημα.
Στην Πάρο, τα αντίστοιχα στοιχεία είναι: 1 Ιουλίου 3 ενεργά κρούσματα, 7 Ιουλίου 9 ενεργά κρούσματα, 16 Ιουλίου 131 ενεργά κρούσματα
Στην Κρήτη όπου αυτό το διάστημα γίνονται και πολλοί γάμοι με πλήθος καλεσμένων τα σχετικά στοιχεία δείχνουν: Στο δήμο Ηρακλείου: 18 Ιουνίου 63 ενεργά κρούσματα, 16 Ιουλίου 665 ενεργά κρούσματα, ενώ στο δήμο Ρεθύμνου τα ενεργά κρούσματα 20πλασιάστηκαν σε έναν μήνα καθώς από τις 17 Ιουνίου με 33 ενεργά κρούσματα, φτάσαμε στις 16 Ιουλίου με 703 ενεργά κρούσματα.