Μεγάλες συγκεντρώσεις στην Κρήτη κατά του εργασιακού μεσαίωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (φωτο)

Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Κρήτη.

Η ανάρτηση για την απεργία γίνεται, εν μέσω απεργιακής κινητοποίησης και των ΜΜΕ, με άδεια των ενώσεων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε επίσης: Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου- Εντυπωσιακές συγκεντρώσεις (φωτο- βιντεο)

Αλέξης Τσίπρας: Ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό διαρκείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δείτε φωτογραφίες

Από τη συγκέντρωση στο ΕΚΗ

ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο

ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Μαχητική απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα

Η ανακοίνωση της Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου:

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους από τα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό, από όλους τους κλάδους που με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα: Το νομοσχέδιο έκτρωμα να πεταχτεί στα σκουπίδια! Ας το πάρουν απόφαση ότι ο μόνος δρόμος είναι να το πάρουν πίσω! Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε αυτούς που για πρώτη φορά απέργησαν και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις! Με τη μαζικότητα και τον παλμό μας δώσαμε σήμερα απάντηση στα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι δήθεν είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που θέλουν το νομοσχέδιο.

Από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις της ΔΑΣ δώσαμε τη μάχη έξω από τα ξενοδοχεία με πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων για την απεργία. Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και σε ξενοδοχείο μεγάλου ομίλου στη Χερσόνησο, όπου «εν μια νυκτί» η εργοδοσία επέβαλε μείωση μισθών 15 – 20% στους εργαζόμενους, όπου και θα δοθεί συνέχεια για να παρθεί άμεσα πίσω. Δώσαμε το παρόν στη μαζική παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε έξω από το κατάστημα του Jumbo ενάντια στις 3 εκδικητικές απολύσεις των συναδέλφων, στους οποίους εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας.

Δεν αρχίσαμε τώρα. Εδώ και μήνες οργανώνουμε κινητοποιήσεις για να υψωθούν εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών, για να παρθούν μέτρα στήριξης των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, στον τουρισμό και επισιτισμό.

Δεν σταματάμε τώρα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να συμπορευτούν με την πλευρά που παλεύει για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα, και όχι με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες που βρίσκουν «διατάξεις σε θετική κατεύθυνση» στο νομοσχέδιο, μπαίνουν σε «διαλόγους» και διαπραγματεύονται χρόνια τώρα πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, καλλιεργούν τις χαμηλές απαιτήσεις στους εργαζόμενους. Δίνουμε συνέχεια, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, πιο δυναμικά, πιο μαζικά! Όσοι μέχρι τώρα δεν έκαναν το βήμα, ήρθε η ώρα να το κάνουν! Οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμή τους, μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε τη δύναμη! Δε θα δεχτούμε να ζήσουμε σα σκλάβοι!

Καλούμε σε άμεση έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, για να προετοιμαστεί νέα 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη, σε συντονισμό με σωματεία και μαζικούς φορείς!

Χαιρετισμός Γ. Γωνιανάκη, προέδρου Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου :

Χαιρετισμός Δ. Βρύσαλη, προέδρου σωματείου ΠΑΓΝΗ :

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 1
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 1

Από τις κινητοποιήσεις στα Χανιά

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Δείτε επίσης φωτογραφίες zarpanews.gr από τα Χανιά

Από τη συγκέντρωση στο ΕΚ Ρεθύμνου

φωτογραφίες από goodnet.gr

apergia (5).jpg
apergia (2).jpg

Στον Άγιο Νικόλαο, από την απεργιακή συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί