Μητσοτάκης: Στον πάγο η μείωση ΦΠΑ στα νησιά

«Όταν με το καλό ισορροπήσουν πλήρως τα δημόσια οικονομικά μας», θα δρομολογηθεί η φορολογική ελάφρυνση στα νησιά, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, καθώς σημείωσε από την Αστυπάλαια ότι «αυτό θα είναι το επόμενο βήμα όταν με το καλό ισορροπήσουν πλήρως τα δημόσια οικονομικά μας».

Ο πρωθυπουργός περιορίστηκε απλώς να αναγνωρίσει «τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις» αναδεικνύοντας τον στόχο – ευχολόγιο «να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές έτσι ώστε, όταν με το καλό έρθει η ανάκαμψη, που θα έρθει σύντομα, να μπορείτε να πατάτε στα πόδια σας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -στο πλαίσιο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Volkswagen- ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-astypalea, «που θα επιτρέπει στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις του νησιού να λάβουν γενναίες επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «στο πλαίσιο του πρωτοποριακού και μακρόπνοου έργου το νησί της Αστυπάλαιας θα μετατραπεί στο πρώτο ενεργειακά ‘έξυπνο και πράσινο’ νησί της Μεσογείου. Το χρονοδιάγραμμα του έργου βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

* Την ηλεκτροκίνηση, δηλαδή την προοδευτική αντικατάσταση όλων των οχημάτων Ι.Χ. και Δ.Χ.

* Νέες υπηρεσίες μετακίνησης με διαμοιραζόμενα μέσα μαζικής μεταφοράς και υπηρεσίες συγκοινωνίας κατά παραγγελία.

* Απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα μέσω υβριδικού συστήματος παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ».

“70 διάσπαρτες ανεμογεννήτριες στο νησί”

«Οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα τροφοδοτούνται από το ρεύμα το οποίο παράγει το εργοστάσιο της ΔΕΗ και διοχετεύει στο δίκτυο του νησιού, ενώ υπάρχουν σχέδια να δημιουργηθούν 70 διάσπαρτες ανεμογεννήτριες στο νησί, χωρίς οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων να έχουν ενημερωθεί» κατήγγειλε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο Λευτέρης Ξάνθος, κάτοικος της Αστυπάλαιας.

Όπως τόνισε, «όταν υπεγράφη το μνημόνιο μεταξύ της κυβέρνησης και της Volkswagen, ο κύριος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ‘το αύριο είναι εδώ’, όμως η Αστυπάλαια βρίσκεται στα πρόθυρα οικολογικής καταστροφής»…

Σαντορινιός: Θα πάρει υπεραξία η εταιρεία από το πρότζεκτ

“Η Αστυπάλαια θα γίνει ένα ανοιχτό εργαστήρι δοκιμής αυτόνομης οδήγησης και θα πάρει υπεραξία η εταιρεία από αυτό” κατήγγειλε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «παραλαμβάνει πέντε ηλεκτρικά οχήματα από γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία και αυτό το ονομάζει πράσινη ανάπτυξη. Εγκαινιάζει και εννέα φορτιστές, από τους οποίους τους έξι τους έχει αγοράσει ο ίδιος ο Δήμος Αστυπάλαιας και τους τρεις τους διαθέτει η ιδιωτική εταιρεία, και αυτό το ονομάζει κυβερνητική πρωτοβουλία για την ενεργειακή αυτονομία των νησιών».

Έθεσε δε το ερώτημα: «Η κυβέρνηση, πέρα από τις κορδέλες και την τροφοδότηση της επικοινωνιακής ατζέντας του πρωθυπουργού, πώς έχει σκεφτεί να εξασφαλίσει την ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών του νησιού μέσα από αυτό το πρόγραμμα;». Σε άλλο δε σημείο έψεξε τον κ. Μητσοτάκη διότι «διατυμπανίζει, ακόμη, ότι η Αστυπάλαια θα είναι το πρώτο πράσινο και αυτόνομο νησί της Μεσογείου, αποκρύπτει όμως ότι και η Τήλος και ο  Άι Στράτης έγιναν ενεργειακά αυτόνομα με πραγματικές πολιτικές επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Μητσοτάκης: Στον πάγο η μείωση ΦΠΑ στα νησιά”

  1. Δήμος Σθένης

    Αυτός, ρε, είναι πιο Μητσοτάκης κι απ’ το Μητσοτάκη!!! Άκου όταν ισορροπήσουν τα δημόσια οικονομικά μας! Που διάβολο τα βρίσκει τα ανέκδοτα! Του τα γράφουν ή μοναχός του τα σκέφτεται;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί