Συνεχίζεται η δίκη για το φονικό στη Νεάπολη Λασιθίου

Με την πρόταση του εισαγγελέα και, πιθανόν, με την απόφαση του δικαστηρίου, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για τη δολοφονία του 73χρονου που σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2020 στα Περάμπελα Νεάπολης Λασιθίου.

Δείτε: Στη φυλακή ο δράστης του φονικού της Νεάπολης – Κινήθηκε εναντίον του το πλήθος (Βίντεο)

Στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου τον περασμένο Απρίλιο πραγματοποιήθηκε με την απολογία του 44χρονου κατηγορουμένου ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του λέγοντας πως δεν σκόπευε να σκοτώσει.

Αμέσως μετά το δικαστήριο διέκοψε για τις 12 Μαΐου, ωστόσο ένας εκ των δικηγόρων εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό και έτσι η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ένας 44χρονος άνδρας ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αναφορικά με τον θάνατο του 73χρονου και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για τον τραυματισμό του 45χρονου γιου του θύματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020 όταν ο δράστης μετέβη στο σπίτι της οικογένειας με την οποία είχε κτηματικές διαφορές, στον οικισμό Περάμπελα και αφού πρώτα λογομάχησε με την κόρη του θύματος στη συνέχεια πυροβόλησε εις βάρος του 45χρονου αδελφού της και κατόπιν εις βάρος του 73χρονου πατέρα τους. Ο 73χρονος έπεσε επί τόπου νεκρός ενώ ο γιος του τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά. Από τις σφαίρες του δράστη τραυματίστηκε ελαφρά και ο γαμπρός του θύματος, 52 ετών.

Σημειώνεται ότι ο δράστης μετά το φονικό είχε εξαφανιστεί και παρέμεινε κρυμμένος για δύο ημέρες, έως ότου παραδοθεί. Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο με την στιγμή των πυροβολισμών το οποίο ο δικηγόρος του θύματος παρέδωσε στην ανακρίτρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί