Το «αντάρτικο» της Μαριέττας Γιαννάκου έγινε ακόμα πιο ηχηρό καθώς ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια αν δεν γίνουν αλλαγές.
«Εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω» τόνισε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εφόσον, όπως είπε, δεν υπάρχουν αλλαγές για την «εξίσου» γονική μέριμνα, το τεκμήριο του ⅓, και την προϋπόθεση για οριστική δικαστική απόφαση για τον κακοποιητή γονέα.
Η Μαριέττα Γιαννάκου δεν έμεινε εκεί αλλά εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κώστα Τσιάρα. «Κατηγορήσατε όσους κάναμε προτάσεις, ότι ευθύνονται τα προσωπικά μας βιώματα. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όμως πρόκειται για κοινή λογική και γνώση της επιστήμης» σημείωσε και ανέφερε ότι «ως παλαιό μέλος της ΝΔ έχω εκπλαγεί, καθώς αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράσουμε γνώμη μας».
Η Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας νωρίτερα στον Alpha 98,9 και αναφερόμενη στη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ότι η ίδια και η Όλγα Κεφαλογιάννη κρίνουν με ίδια βιώματα το νομοσχέδιο ανέφερε: «Όχι, δεν έχουμε ίδια βιώματα. Από την αρχή δήλωσε στην Επιτροπή, επειδή κι εγώ είμαι διαζευγμένη, ότι με τον πρώην σύζυγό μου με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις και ξημεροβραδιάζεται στο σπίτι μου, έρχεται τρώμε όλοι μαζί κ.λπ., δεν έχω κανένα τέτοιο πρόβλημα. Θεωρώ άηθες αυτό που έκανε ο υπουργός, για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς».
«Και με τον νόμο αυτό, πάλι στα δικαστήρια θα τρέχουμε. Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν περισσότερες δικαστικές προσφυγές από σήμερα. Σήμερα, το 86% συμφωνεί μεταξύ του και δεν παρεμβαίνει ο νόμος. Εδώ μιλάμε για το 14%, εκ του οποίου ένα μεγάλο μέρος πηγαίνει στα δικαστήρια. Τι λέει τώρα ο νόμος, που είναι ενοχλητικό; Βάζει έναν όρο ότι οι γονείς θα φροντίζουν τα παιδιά από κοινού και εξίσου. Το εξίσου δεν ισχύει μέσα στον γάμο, το βάζουν μετά τον γάμο και μετά το διαζύγιο» υπογράμμισε η Μαριέττα Γιαννάκου.
Σχετικά με το ζήτημα που προκύπτει σχετικά με του κακοποιητικού γονείς τόνισε: «Στην αρχή είχε μπει αμετάκλητη απόφαση, η οποία για να βγει χρειάζονται 10 και 15 χρόνια. Μετά το έκανε οριστική απόφαση, δηλαδή πρωτόδικη, αλλά κι αυτή θέλει 4-5 χρόνια και το παιδί θα είναι στη διάθεση του κακοποιητή γονέα. Εμείς λέμε ότι πρέπει να είναι διαπιστωμένη πράξη και να την κλείνει γρήγορα το δικαστήριο, αμέσως».
Τέλος, η Μαριέττα Γιαννάκου ανέφερε ότι μίλησε «χθες με τον πρωθυπουργό, μέσα στη διάσκεψη που έγινε και στην οποία συμμετείχε κι εκείνος για το κλίμα και την ενέργεια και μου είπε ότι θα τηλεφωνηθούμε και ότι σε κάποια σημεία συμφωνεί, σε κάποια έχει άλλη άποψη».