Υποψήφιος καγκελάριος ο Σολτς με υποσχέσεις προς την εργατική τάξη

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης συνασπισμού είναι και επισήμως ο υποψήφιος του σοσιαλδημοκρατικού SPD για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο Γερμανός πολιτικός έλαβε ποσοστό 96,2% στις εσωκομματικές εκλογές στο πλαίσιο του συνεδρίου του SPD που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά εξαιτίας του κορονοϊού.

Στην ομιλία του επικαλέστηκε κατ’ επανάληψη την κυβερνητική εμπειρία του, σε μια έμμεση αντιδιαστολή προς την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία δεν διαθέτει αντίστοιχη πείρα, ενώ υποσχέθηκε μεταξύ άλλων κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2045 .

Αναφερόμενος στους αντιπάλους του, τόνισε ότι μια ακόμη κυβέρνηση υπό την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα αποτελέσει κίνδυνο για την ευημερία και τις θέσεις εργασίας των Γερμανών, υπενθύμισε τα πρόσφατα σκάνδαλα με εμπλοκή στελεχών των συντηρητικών κομμάτων και επισήμανε ότι το δικό του σχέδιο είναι προσανατολισμένο στο μέλλον και σε μια «κοινωνία σεβασμού».

Ο Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις για αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 12 ευρώ από την πρώτη του χρονιά ως καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι «αυτό σημαίνει αύξηση για περίπου 10 εκατομμύρια εργαζόμενους ώστε τουλάχιστον να μπορούν να αντεπεξέλθουν λίγο παραπάνω».

Η πανδημία αναμένεται να αυξήσει το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στη Γερμανία. 

Ως υπουργός Οικονομικών ο Όλαφ Σολτς έχει προωθήσει τεράστια πακέτα στήριξης για την οικονομία, μαζί με σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν μέχρι στιγμής οι μαζικές απολύσεις. 

Οι δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής, πάντως, δείχνουν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες είναι στην τρίτοι θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, με τους Πράσινους να δείχνουν ότι θα κοντραριστούν με τους συντηρητικούς μέχρι το τέλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί