Στους δρόμους του Ηρακλείου για να διαμαρτυρηθούν δικηγόροι, αρχαιολόγοι, εκπαιδευτικοί και φοιτητές (Φωτο)

Διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται σήμερα στους δρόμους του Ηρακλείου.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια οι δικηγόροι, μετά από κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, τόσο για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει  δικαιώματα Ελλήνων πολιτών όσο και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου.

Διαμαρτυρία έκτακτων αρχαιολόγων στην Αποκεντρωμένη

Παράλληλα, διαμαρτυρία πραγματοποίησαν και έκτακτοι αρχαιολόγοι μαζί με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Καστελίου έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 με 15.00.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» στηρίζουν και συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 15 Απριλίου και ώρα 13:00, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο. 

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει και η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου ενώ παράλληλα καλεί σε συμμετοχή στην 2ηωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Πέμπτη και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο διοργανώνοντας αποκλεισμό της πρυτανείας του ιδρύματος αλλά και συλλαλητήριο το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας. Στο φοιτητικό συλλαλητήριο συμμετέχουν με αποφάσεις τους ο φοιτητικός σύλλογος CSD και φοιτητές του Μαθηματικού.

Σε ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Ηρακλείου επισημαίνονται τα εξής: «Σε πολύμορφες δράσεις έχουν καταλήξει φοιτητές των σχολών του Ηρακλείου αύριο Πέμπτη 15 Απρίλη, συνεχίζοντας τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων και των αναγκών τους. Συγκεκριμένα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού και Ιατρικής αποφάσισαν αποκλεισμό της Πρυτανείας με αιτήματα τη μη εφαρμογή του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοίδη και το άνοιγμα εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικών και οργάνωση φοιτητικού συλλαλητηρίου στη 1μμ στην πλατεία Ελευθερίας, για να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα μέτρα προστασίας και ενάντια στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που βάζει την αστυνομία στα πανεπιστήμια».


Αναλυτικά η των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός»:

«Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» στηρίζουν και συμμετέχουν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 15 Απριλίου και ώρα 13:00, στην πλατεία Ελευθερίας.

  • Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και Πανεπιστήμια
  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικώνπροβλημάτων που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία
  • Όχι στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε

Για τη λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά διεκδικούμε από τώρα, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, να καταθέσουν ολοκληρωμένο σχέδιο για τα σχολεία:

  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και ΕΕΠ – ΕΒΠ σε Α/θμια και Β/θμια.
  • Κρατικό σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών, σχεδιασμός για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων με βάση τις ανάγκες.
  • Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα.
  • Αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης και των αναλυτικών προγραμμάτων. Εντοπισμός των μαθησιακών κενών που έχουν προκύψει τα δύο τελευταία χρόνια και επιστημονικός – παιδαγωγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.
  • Να λειτουργήσουν από την αρχή της χρονιάς τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ με προσλήψεις εκπαιδευτικών.
  • Προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία. Ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Στελέχωση των ΚΕΣΥ με όλο το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες της αξιολόγησης και των διαγνώσεων των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.
  • Να αναβαθμιστούν εδώ και τώρα οι τεχνολογικές υποδομές των σχολείων με ενίσχυση σε πόρους και υλικό όλων των ψηφιακών λειτουργιών των σχολείων, που θα υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και δε θα την υποκαθιστούν.
  • Κατάργηση όλων των νομοθετικών διατάξεων που γενικεύουν τη λεγόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εκτός πανδημίας, των διατάξεων για τις κάμερες στις τάξεις. Καμία αξιοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών.
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία (ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου:

«ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (1μμ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ) ΚΑΙ ΣΤΗ 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ (12-2μμ)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΑΜΕΣΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΑΞΗ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ:

  • Στην Αξιολόγηση-Διαβάθμιση-Απόλυση-Πειθάρχηση
  • Στην Αποκεντρωμένη-Ιδιωτικοποιημένη Δομή του Σχολείου, με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την σύνδεση με τις επιχειρήσεις και την επίταση των μορφωτικών ανισοτήτων
  • Στον Εσωτερικό Κανονισμό του Αυταρχισμού και της ισοπέδωσης των θεμελιωδών δημοκρατικών και παιδαγωγικών αρχών
  • Στο νόμο για την Ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου, τις διαγραφές των φοιτητών, τη συνδικαλιστική και πολιτική φίμωση, αλλά και καταστολή του φοιτητικού Κινήματος. Στα βάρβαρα αντισυνδικαλιστικά μέτρα και όλο το πλαίσιο ποινικοποίησης της κοινωνικής ζωής και πολιτικής δράσης

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Διασφάλιση των συνθηκών Υγειονομικής προστασίας του λαού – Κάτω η πολιτική της Διάλυσης και Υποχρηματοδότησης της Υγείας – Σύστημα Υγείας – Πρόληψης – Περίθαλψης Δημόσιο – Δωρεάν – Καθολικό.
  • Κάλυψη τώρα όλων των αναγκών του ΕΣΥ-Άμεσους μαζικούς εμβολιασμούς – Όχι στην κατάρρευση των Νοσοκομείων – Επίταξη των όλων των δομών στο χώρο του Ιδιωτικού Συστήματος Υγείας.
  • Κατοχύρωση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης-Μαζικούς διορισμούς μονίμων
  • Μονιμοποίηση όλων των Αναπληρωτών
  • Καμία Ιδιωτικοποίηση-Εμπορευματοποίηση της γνώσης
  • Καμία Αποκέντρωση-Ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης-Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο
  • Καμία Διαγραφή φοιτητών-Καμία Κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των φοιτητών-Εξω η Αστυνομία από τις Πανεπιστημιακές Σχολές
  • Διασφάλιση των βασικών δημοκρατικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών

ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ-ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΩΡΗΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ. ΟΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ».

Φωτογραφίες: Imageonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί