Μετά την κατακραυγή: Παίρνει πίσω τη μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της στην Ακρόπολη η Λ. Μενδώνη

Σε πανικό το υπουργείο Πολιτισμού μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» προσπαθεί να διαψεύσει την επίσημη σύμβαση που κατατέθηκε στη Βουλή με τις υπογραφές 3 υπουργών

Άρον άρον έσπευσε να μαζέψει το χάος που δημιούργησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την αδιανόητη σύμβαση που έφερε στη Βουλή, και με την οποία αποφάσιζε να βάλει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με το όνομα του χορηγού και το δικό της στο εμβληματικό μνημείο της Ακρόπολης.

Μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» που φανέρωνε τον αδιανόητο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση την πολιτιστική διαχείριση της παγκόσμιας κληρονομιάς και οδήγησε στη δημόσια κατακραυγή, η Λίνα Μενδώνη έκανε πίσω.

Δείτε: “Δοξάστε με”!- Η Μενδώνη τοποθετεί… μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της στην Ακρόπολη! (έγγραφο)

Σε ανακοίνωση που προέβη το υπουργείο Πολιτισμού, αφού πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, κατηγόρησε κατά την προσφιλή τακτική τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news, και την «Αυγή» που αποκάλυψε την εγκληματική παρέμβαση για «δολοφονία χαρακτήρος».

Το τραγελαφικό στην υπόθεση είναι βέβαια ότι το υπουργείο διαψεύδει και χαρακτηρίζει fake news, την επίσημη σύμβαση που κατατέθηκε στη Βουλή με τις υπογραφές τριών υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Άρθρο από τη σύμβαση για την Ακρόπολη

Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα, είναι fake η σύμβαση που είναι υπογεγραμμένη από τρεις υπουργούς και κατατέθηκε στη Βουλή;

Υπογραφές υπουργών

Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τις πινακίδες που όπως αναφέρει θα στηθούν τελικά στην Ακρόπολη.

Αναλυτική απάντηση από την «Αυγή» και τη συντάκτρια που αποκάλυψε το θέμα, Πόλυ Κρημνιώτη, θα υπάρχει στο αυριανό φύλλο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Όσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις.  Τώρα ΟΧΙ.

Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα  αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών».

Πινακίδα για Ακρόπολη
(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί