Ένα από τα θύματα είχε ζητήσει περιοριστικά μέτρα εναντίον του δράστη
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται o 32χρονος δράστης του άγριου φονικού στη Μακρινίτσα του Βόλου, με θύματα δύο αδέλφια, ηλικίας 30 και 28 ετών. Υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, το μεσημέρι της Τρίτης 6 Απριλίου.
Η σύλληψη έγινε έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, που εξελίχθηκε σε ανθρωποκυνηγητό με καταδίωξη στους στενούς δρόμους του Πηλίου, ο ύποπτος έπεσε σε μπλόκο της Αστυνομίας, ενώ κατευθυνόταν στο χωριό του τον Άγιο Βλάσιο, με το αυτοκίνητό του.
Ο 32χρονος επιτέθηκε αρχικά στην πεθερά του με μαχαίρι που γλύτωσε με ελαφρά τραύματα, επιτέθηκε στη συνέχεια στη γυναίκα του και στον αδελφό της, στους οποίους κατάφερε θανάσιμους τραυματισμούς.
Σημειώνεται ότι σήμερα επρόκειτο να εκδικασθεί η υπόθεση ακούσιας νοσηλείας του 32χρονου σε ψυχιατρική δομή, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει στις 15 Ιανουαρίου η σύζυγός του. Επίσης πριν από λίγες ημέρες, η σύζυγος του και η οικογένειά της είχαν απευθυνθεί σε εισαγγελικό λειτουργό για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του δράστη, διότι κατ’ επανάληψη είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τη βίαιη συμπεριφορά του.
Τι είπε ο δράστης στον δικηγόρο του
«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» ήταν τα λόγια που μετέφερε στον δικηγόρο του.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βαρβαρότητα από το να βλέπεις και να ξέρεις ότι ο συγγενής σου έχει κάποιο πρόβλημα και να τον απειλείς ότι θα τον κλείσεις σε ψυχιατρείο και να κάνεις και αίτηση γι’ αυτό (γιατροί και εισαγγελείς δεν είναι και θεοί, αν γίνει αίτηση μπορεί να ητ δεχτούν αν ειδικά υπάρχει και ιστορικό). Δηλαδή ο άνθρωπος που υποφέρει π.χ. από κατάθλιψη θα πρέπει να ζει και με το φόβο της ακούσιας νοσηλείας ή το φόβο ότι θα καταλήξει μόνιμα σε τρελοκομείο, όπου όλοι ξέρουν ότι είναι τρισχειρότερα και από φυλακή; Γενικά τα πολύ βαριά λόγια, οι απειλές και οι προσβολές καλό είναι να αποφεύγονται όσο μεγάλος και αν είναι ο πειρασμός να ξεστομίζονται, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούν σε ανείπωτες τραγωδίες. Αφού αυτοί δεν έπασχαν γιατί τον προκαλούσαν;