Νοσοκομεία: 99 διασωληνωμένοι δίνουν αγώνα ζωής εκτός ΜΕΘ – Πόσοι νοσηλεύονται στην Κρήτη

Πλήρης απώλεια του ελέγχου στα δημόσια νοσοκομεία μακραίνει η λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ, τι καταγγέλλει ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου

Νέο αρνητικό ρεκόρ νοσηλευόμενων εκτός ΜΕΘ που ανέρχεται σε 99 βαρέως πάσχοντες, καταγγέλλει ο ΓΓ της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Ενενήντα εννέα ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ στην Αττική αποκαλύπτει ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου, που φανερώνει ότι η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

«Δευτέρα 5/4/21, 12.50 μμ: 99 (ενενήντα εννέα) συνάνθρωποι βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική στην λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ» έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Παναγιώτης Παπανικολάου.

Οι παραπάνω καταγγελίες με τη λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ εκθέτουν την κυβέρνηση που επιμένει να ισχυρίζεται ότι δεν άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ.

Πάντως, με το επιδημιολογικό φορτίο να μη μειώνεται στην Αττική, οι ιθύνοντες φαίνεται να επεξεργάζονται σχέδιο για μετατροπή ενός ακόμα νοσοκομείου, σε αποκλειστικά για covid περιστατικά. Να σημειωθεί ότι ήδη σε νοσοκομεία κορωνοϊού έχουν μετατραπεί το Σισμανόγλειο και Ερυθρός Σταυρός.

Οι πληροφορίες θέλουν να είναι το νοσοκομείο Γεννηματάς αυτό που θα μετατραπεί σε νοσοκομείο με covid, που όμως χθες εντοπίστηκαν σαράντα ένα κρούσματα κορωνοϊού με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει ήδη δύο κλινικές του.

Αυξήθηκαν οι νοσηλείες στην Κρήτη

ΠΑΓΝΗ: 61 ασθενείς: 46 σε κλινικές, 15 σε ΜΕΘ, (12 διασωηνωμένοι)

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: 39 ασθενείς: 29 σε κλινικες, 10 σε ΜΕΘ (όλοι διασωληνωμένοι)

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων: 59 ασθενείς: 49 σε κλινικές, 10 σε ΜΕΘ, (9 διασωληνωμένοι)

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 17 ασθενείς, όλοι σε κλινική Covid

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 6 ασθενείς, 4 σε κλινική και 2 στη ΜΕΘ (διασωληνωμένοι)

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 1 ασθενής σε κλινική Covid

Στα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί