Κρητικός δημιούργησε οδηγό για την καλλιέργεια αβοκάντο

Συγχαρητήρια του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων στον Μανόλη Κινδελή

Ανακοίνωση εξέδωσε η Θεματική Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων μέσω της οποίας συγχαίρει τον Μανόλη Κινδελή, καλλιεργητή και γεωπόνο, για την ανιδιοτελή πρωτοβουλία και συγγραφή καθώς και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Χανίων για την έκδοση και διάθεση του οδηγού «Σημειώσεις για την καλλιέργεια του Avocado στη Δυτική Κρήτη». 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οδηγός καλλιέργειας Αβοκάντο – Παράνομες «ελληνοποιήσεις»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων θεωρεί αναγκαία τη δημόσια απονομή συγχαρητηρίων στο συντοπίτη μας Μανόλη Κινδελή, καλλιεργητή και γεωπόνο, για την ανιδιοτελή πρωτοβουλία και συγγραφή καθώς και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Χανίων για την έκδοση και διάθεση του οδηγού «Σημειώσεις για την καλλιέργεια του Avocado στη Δυτική Κρήτη». 

Ο οδηγός είναι σαφής και περιεκτικός. Καθοδηγεί συμβουλευτικά τους νυν και επίδοξους καλλιεργητές και θέλει όσο είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει τη σύγχυση και τις αντικρουόμενες απόψεις που υπάρχουν σχετικά με τη καλλιέργεια του αβοκάντο. Βασικά βήματα για τη δυναμικά αναπτυσσόμενη καλλιέργεια στο νομό μας. Ένα πολύτιμο εργαλείο που έλειπε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τον προμηθευτούν από τα γραφεία του Συνεταιρισμού στο Βατόλακκο (τηλ. 28214 05207)

Πέρα από το σπουδαίο αυτό βοήθημα, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτιμά ότι το δυναμικό αυτό προϊόν του τόπου μας, το οποίο ήδη συμβάλλει στην τοπική και εθνική οικονομία, με αναμενόμενη αύξηση της συμβολής αυτής στο μέλλον, θα πρέπει να στηριχθεί περεταίρω. Οι ίδιοι οι αγρότες μέσα από τις συνεταιριστικές ομάδες συμμετέχει ο καθένας, θα πρέπει να πρωτοστατήσουν. 

Πρέπει να αντιμετωπιστούν δυναμικά, φαινόμενα όπως αυτό που πρόσφατα καταγράφηκε και εντάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία – μάστιγα για τον τόπο – των “ελληνοποιήσεων” που γίνονται κάτω από το πρόσχημα της ελευθερίας της αγοράς. 

Οι παράνομες «ελληνοποιήσεις», εκτός από το αβοκάντο, αφορούν και ζημιώνουν πλήθος άλλων προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής (κτηνοτροφικά, λάδι, μέλι κ.ά.). Σύμμαχοι στον αγώνα για την αντιμετώπιση του φαινομένου θα πρέπει να είναι οι συνεταιρισμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, με την αναγκαία πολιτική συνδρομή αλλά και την ένταση των σχετικών ελέγχων και το δυνάμωμα των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων θα συμβάλλει ενεργά σε αυτήν την κατεύθυνση τόσο με τοπικές παρεμβάσεις, όσο και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το οποίο έχει κατατεθεί και συζητιέται τώρα, ενώ ενδέχεται να αναλάβει και σχετικές θεσμικές πρωτοβουλίες.

                                           Από τη Θεματική Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί