Το μάθαμε κι αυτό: Ο “άριστος” διοικητής του Βενιζελείου θεωρεί… ύποπτων συμφερόντων την κριτική του Candiadoc!

Οι “άριστοι” έχουν μάθει ότι πρέπει να τους “χαϊδεύουν” τα μέσα, να κρύβουν τα προβλήματα για να μην τους εκθέτουν, γενικά να κάνουν δημόσιες σχέσεις μέσω των μμε. Κι όταν κάποιος “τολμήσει” να αποκαλύψει ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε… αλλοίμονό του! Μπορεί και να τον στείλουν σε… στρατοδικείο!

Γιατί όλα αυτά; Μα επειδή μάθαμε ότι οι αποκαλύψεις του Candiadoc για τα παρεάκια και όλα τα περίεργα που συμβαίνουν στο Βενιζέλειο… είναι ύποπτης προέλευσης και συμφερόντων! Ναι, είναι και υποκινούμενα και τουλάχιστον ύποπτα!

Και ποιος τα λέει αυτά; Μα η διοίκηση του Βενιζελείου, ο “άριστος” διοικητής, Κώστας Τερζάκης, δηλαδή! Ο ίδιος που όταν κάναμε την ανάρτηση, τρεις φορές στο τηλέφωνο είπε άλλα πράγματα, χωρίς στην ουσία να αρνηθεί όσα γράψαμε! Κι ας ξέρει ότι όλα είναι αλήθεια, ότι στο νοσοκομείο συζητούν τις τελευταίες μέρες όσα γράψαμε. Και τα συζητούν με ικανοποίηση και ανακούφιση, καθώς έσπασαν στεγανά και δημοσιοποιήθηκε μια τουλάχιστον “άρρωστη” κατάσταση.

Δείτε: Βενιζέλειο: Το “μαγαζάκι” του “άριστου” διοικητή και της παρέας των… Νικολήδων! – Τα όσα “θαυμαστά” συμβαίνουν

Βενιζέλειο: Μετά την παγωμάρα από τις αποκαλύψεις, τώρα άρχισαν οι απειλές στο Candiadoc!

Κρήτη: Γαλάζιοι διοικητές νοσοκομείων σε ρόλο… Πουαρό!- Δεν τους νοιάζουν τα προβλήματα αλλά ποιος τα διαρρέει!

Τώρα διαβάστε τι απαντά, αφού το… σκέφτηκε επί μια εβδομάδα:

“Συνεπώς, η επιλεκτική ανάδειξη του θέματος της τελευταίας απόφασης ανάθεσης καθηκόντων Τομεάρχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας είναι τουλάχιστον ύποπτη και εγείρει ερωτήματα αναφορικά με τη σκοπιμότητά της, αφού εκείνοι που τα υποκινούν γνωρίζουν ότι η διαδικασία που ακολουθεί η σημερινή διοίκηση είναι εντός της κείμενης νομοθεσίας και ότι η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί από τις προηγούμενες Διοικήσεις, χωρίς τότε να έχουν εγείρει αντίστοιχο ζήτημα, προφανώς γιατί γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

“Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν σε μερίδα έντυπου και διαδικτυακού τύπου σχετικά με την ανάθεση καθηκόντων σε θέση Τομεάρχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η Διοίκηση του Βενιζελείου διευκρινίζει τα εξής για την αποκατάσταση της πραγματικότητας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου προβαίνει στις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία διαδικασίες για την κάλυψη των κενών θέσεων Προϊσταμένων με στόχο την ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών και την αποτελεσματικότερη κάλυψη των τακτικών και έκτακτων αναγκών του νοσοκομείου, καθώς όπως είναι γνωστό δεν έχουν πραγματοποιηθεί διαδικασίες κρίσεων επί σειρά ετών.

Όπως επίσης είναι γνωστό και δεν αφορά μόνο το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, μέχρι την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια, η κάλυψη των θέσεων γίνεται με ανάθεση καθηκόντων Αναπληρωτών Προϊσταμένων σε υπαλλήλους που πληρούν τα οριζόμενα από τη σχετική νομοθεσία κριτήρια.

Οι υπάλληλοι στους οποίους έχουν ανατεθεί καθήκοντα Αναπληρωτή Προϊσταμένου Υπηρεσίας από την παρούσα Διοίκηση πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία. Αντίστοιχα, όλοι οι υπηρετούντες με ανάθεση Προϊστάμενοι του νοσοκομείου μας έχουν τοποθετηθεί με ανάλογες αποφάσεις των προηγούμενων Διοικητών.

Συνεπώς, η επιλεκτική ανάδειξη του θέματος της τελευταίας απόφασης ανάθεσης καθηκόντων Τομεάρχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας είναι τουλάχιστον ύποπτη και εγείρει ερωτήματα αναφορικά με τη σκοπιμότητά της, αφού εκείνοι που τα υποκινούν γνωρίζουν ότι η διαδικασία που ακολουθεί η σημερινή διοίκηση είναι εντός της κείμενης νομοθεσίας και ότι η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί από τις προηγούμενες Διοικήσεις, χωρίς τότε να έχουν εγείρει αντίστοιχο ζήτημα, προφανώς γιατί γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται.

Άλλωστε και η ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου επιβεβαιώνει στο ακέραιο όλα τα παραπάνω.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ”

Η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου

Την ανάθεση καθηκόντων σε νοσηλευτή, χωρίς καμιά διαφανή διαδικασία, έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτη η Ένωσης Εργαζομένων Βενιζελείου. Κι ας λέει – ψευδόμενος ο διοικητής- ότι η ανακοίνωση των εργαζομένων τον… επιβεβαιώνει!

Διαβάστε για να καταλάβετε, την ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικαλιστικό όργανο την 1η Μαρτίου:

“Στο Βενιζέλειο , όπως και στην πλειονότητα των νοσοκομείων δεν έχουν πραγματοποιηθεί κρίσεις για την πλήρωση των θέσεων ευθύνης της Διεύθυνσης Ν.Υ. για πάνω από μια δεκαετία. Αξιοποιώντας αυτό το γεγονός οι Διοικητές αναθέτουν χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, προσωρινά καθήκοντα που τελικά γίνονται μόνιμα, σε όσους θεωρούν ότι πρέπει να Προΐστανται στις θέσεις ευθύνης της Ν.Υ.. Δυστυχώς κανείς δεν έχει προχωρήσει στη συγκρότηση ή ενεργοποίηση των υπηρεσιακών συμβουλίων για την επιλογή στελεχών διοίκησης με αξιοκρατικά κριτήρια, όπως ορίζει ο ν. 4369/2016.
Σε αυτή λοιπόν την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και ενώ το νοσοκομείο προετοιμάζεται για το άνοιγμα 3ης κλινικής covid -19 για την κάλυψη των αναγκών για νοσηλεία ασθενών, αιφνιδιαστικά γίνεται ανάθεση καθηκόντων σε νέο τομεάρχη Ν.Υ. ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων διοικήσεων που έπρατταν ακριβώς το ίδιο.
Η συνέχιση αυτής της απαράδεκτης πρακτικής δημιουργεί, όπως ήταν αναμενόμενο, προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, προκαλεί διάσπαση , διχόνοια και καλλιεργεί την καχυποψία μεταξύ των εργαζόμενων.
ΖΗΤΑΜΕ :
1) Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς αναθέσεων καθηκόντων σε θέσεις ευθύνης στο νοσοκομείο.
2) Να προχωρήσει επιτέλους η συγκρότηση ή ενεργοποίηση των υπηρεσιακών συμβουλίων που θα εκκινήσουν τη διαδικασία κρίσεων για την επιλογή στελεχών διοίκησης με αξιοκρατικά κριτήρια.
.
Εμείς από τη πλευρά μας ως Ε.Ε.Β. δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα μας για πραγματοποίηση κρίσεων με αξιοκρατικά κριτήρια για τη πλήρωση θέσεων ευθύνης κα θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα των συναδέλφων μας κόντρα σε οποιαδήποτε διασπαστική πρακτική”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί