Με τη συζήτηση στη Βουλή, η κυβέρνηση προσπάθησε να κλείσει το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης Λιγνάδη, πετώντας την μπάλα στη Δικαιοσύνη και τον Κούγια. Ο πρωθυπουργός φόρτωσε τον Λιγνάδη στη Λ. Μενδώνη, την οποία όμως κράτησε στη θέση της. Σε κάθε περίπτωση, η φθορά που έχει υποστεί η υπουργός είναι τεράστια. Και ο Κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε απύθμενο καιροσκοπισμό, όπου επιχείρησε να δείξει ευαισθησία: για το #metoo, για το ήθος του δημόσιου διαλόγου, για τον κόσμο του πολιτισμού.
Πέφτουν έξω όσοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα Λιγνάδης τελειώνει εδώ και ό,τι ζημιά έγινε, έγινε.
Η φθορά που μάζεψε η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη δεν θα περιοριστεί στον πολιτισμό. Το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε η αξιοπιστία του πρωθυπουργού θα μετρήσει, καθώς, το επόμενο διάστημα, θα κληθεί να διαχειριστεί τρία πολύ σοβαρά μέτωπα.
Το πρώτο μέτωπο είναι η πανδημία. Το τρίτο κύμα βρίσκεται μόλις στην αρχή του και το ΕΣΥ βρίσκεται ήδη στα όριά του. Η κυβερνητική αδράνεια επανέρχεται ως πρόβλημα. Και τώρα, ο κόσμος δεν θα συγχωρέσει ούτε την αδιαφορία για το ΕΣΥ, ούτε την ταλαιπωρία, ούτε το γεγονός ότι τον σπρώχνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι η βαθιά οικονομική κρίση. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στην ανεργία, άλλοι τόσοι στα όρια της αντοχής τους μετά από έναν χρόνο σε αναστολή σύμβασης. Τα λουκέτα θερίζουν και τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει. Αντί για στήριξη, η κυβέρνηση κλείνει κι άλλο την κάνουλα.
Τέλος, το τρίτο πρόβλημα είναι η εξέγερση των νέων στα πανεπιστήμια. Και η γενικευμένη αγανάκτηση απέναντι στην προκλητική επίδειξη αυθαιρεσίας, με την οποία οι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη ετοιμάζονται να καταλάβουν τους πανεπιστημιακούς χώρους. Η απάντηση του πανεπιστημιακού κόσμου είναι μαζική, δυναμική και διαρκής.
Η επόμενη φάση θα είναι για την κυβέρνηση φάση ραγδαίας φθοράς. Ο έλεγχος χάνεται. Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της αντιπολίτευσης.
Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”
Για να αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις της κοινωνίας μπαίνει στο στόχαστρο η ελευθερία του λόγου. Όποιος τολμήσει να πει τη γνώμη του κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως “τρολ”. Τα ίδια μέσα που λένε ένα σωρό εξωφρενικά και ανήθικα ψέματα, ανησυχούν για τη δράση των “τρολ”. Βγήκε μέχρι και η Μιμή Ντενίση να δηλώσει ότι “δεν πρέπει να μιλάει ο καθένας”, με αφορμή τα σκάνδαλα στο θέατρο! Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αισχρές επιθέσεις στο διαδίκτυο, ως θυγατέρα αξιωματικού που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Σαν λυσσασμένες ύαινες ζητούσαν την διακοπή της σύνταξής που ήταν το μοναδικό εισόδημα 3 γυναικών που ακόμα σπούδαζαν… Έτσι και έγινε. Η αισχρές όμως επιθέσεις είναι ακόμα στο διαδίκτυο και κανείς δεν ενοχλείται… Δεν τους ενοχλούν τα τρολ, οι ανεπιθύμητες απόψεις τους ενοχλούν.