Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου: Να ανακληθεί η απόλυση του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, καταγγέλλει την απόλυση του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών ενώ παράλληλα, εκφράζει την συμπαράστασή της σε όλους τους απολυμένους εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου με αφορμή την πρόσφατη απόλυση του πρόεδρου του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών καταγγέλλει την εργοδοσία γνωστού ξενοδοχείου συμφερόντων του βουλευτή Ηρακλείου του ΜΕΡΑ25, που προχώρησε σε απολύσεις των εργαζόμενων του ξενοδοχείου, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου.

Οι συγκεκριμένες απολύσεις δε μας κάνουν εντύπωση, αφού προστίθεται στις δεκάδες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε άλλη ξενοδοχειακή μονάδα με πρόσχημα τον «εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών», στις «οικειοθελείς» με απειλές αποχωρήσεις σε επισιτιστικά καταστήματα του Ηρακλείου εν μέσω πανδημίας.

Είναι γνωστό ότι οι εργοδότες αξιοποιούν την πανδημία για να φορτώσουν τα βάρη της νέας  οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και να σαρώσουν ότι έχει απομείνει, με τη στήριξη της κυβέρνησης που συνεχίζει να τους δίνει ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια. Από καιρό έχουν βάλει στο στόχαστρο τα σωματεία των εργαζομένων με τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος και των διαδηλώσεων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να βάλουν χέρι συνολικά στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας και όλων των υπόλοιπων απολύσεων που έχουν γίνει από την εργοδοσία του ξενοδοχείου. Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί