Ποιες απαγορεύσεις επιβάλλει από αύριο η κυβέρνηση- 11 σκληρά μέτρα στην Αττική

Λουκέτο στο λιανεμπόριο και τις εκκλησίες και τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης μπαίνει για τρίτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού και ενώ συμπληρώνεται, σχεδόν, ένας χρόνος από την πρώτη επιβολή lockdown στη χώρα. Η κυβέρνηση συνεχίζει στη λογική των απαγορεύσεων και της “ατομικής ευθύνης”, χωρίς ή ίδια να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, για τη λειτουργία των σχολείων, των μέσων μεταφοράς κλπ, κι ενώ τα ίδια τα μέλη της, με πρώτο τον πρωθυπουργό, παραβιάζουν όλες τις απαγορεύσεις που ανακοινώνουν για τους πολίτες.

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η εξειδίκευση των νέων απαγορευτικών μέτρων που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις έξι το πρωί της Πέμπτης.

Ανοικτά θα μείνουν κατ’ εξαίρεση μόνο γι’ αυτό το σαββατοκύριακο τα ανθοπωλεία με ραντεβού ενώ ανοικτές θα μείνουν και οι λαϊκές αγορές.

Σχολεία – Τηλεκπαίδευση

Όλοι οι μαθητές στην Αττική μπαίνουν σε τηλεκπαίδευση για μια ακόμα φορά με την αντοχή του συστήματος να δοκιμάζεται.

Τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται το πρωί και στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία το μεσημέρι από τις 2.10 έως τις 5.20 .

Από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού.

Οι διευθυντές των σχολείων θα κληθούν να εκπονήσουν τα σχετικά προγράμματα, προκειμένου η ύλη να προχωρήσει κανονικά μέσω της τηλεκπαίδευσης, όπως και πριν από τα δια ζώσης μαθήματα. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
 

Λιανεμπόριο

Από τις έξι το πρωί της Πέμπτης μπαίνει λουκέτο σε όλα τα καταστήματα αφού παύει η λειτουργία τους με take away.
Κλείνουν, επίσης, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής. 

Εκκλησίες

Λουκέτο μπαίνει και στους ναούς που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν με 25 πιστούς και με 50 στις Μητροπόλεις. Παράλληλα παρέμεναν ανοιχτές για ατομική προσευχή.

Δικαστήρια

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια, οι εισαγγελίες και ο Άρειος Πάγος, θα κλείσουν από τις 15 Φεβρουαρίου έως την 28η Φεβρουαρίου.
Εξαιρούνται δίκες που αφορούν σε αυτόφωρα πλημμελήματα και υποθέσεις που επέρχεται αποφυλάκισης του κατηγορούμενου λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου του 18μηνου και οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων συμπληρώνεται.

Τι μένει ανοιχτό

Ανοικτά παραμένουν σούπερ μάρκετ, φούρνοι, βενζινάδικα, φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων. Μόνο για 13-14 Φεβρουαρίου ανοικτά τα ανθοπωλεία με ραντεβού.

Στην Αττική παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και το σαββατοκύριακο από τις 6 το απόγευμα. Τα καταστήματα που εξαιρούνται από το lockdown το Σάββατο θα κλείνουν όπως και σήμερα στις 5 το απόγευμα.

Τι θα ισχύσει έως 28 Φεβρουαρίου

  1. Λουκέτο στο λιανεμπόριο
  2. Κλειστά τα σχολεία
  3. Κλειστά τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
  4. Εκκλησίες χωρίς πιστούς
  5. Μήνυμα 6 για βόλτα εντός Δήμου
  6. Κυκλοφορία μόνο με SMS
  7. Αύξηση τηλεργασίας
  8. Χρονικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις
  9. Ανοιχτά σουπερμάρκετ και φαρμακεία
  10. Σε λειτουργία delivery και take away
  11. Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό: Η πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ανοίξουν τα ανθοπωλεία στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου.

«Λουκέτο» στα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, στις Εισαγγελίες της Αττικής και στον Άρειο Πάγο, με ορισμένες εξαιρέσεις, μπαίνει από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου έως την 28η Φεβρουαρίου 2020 στο πλαίσιο του lockdown, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Αντίθετα ανοιχτό φαίνεται ότι θα παραμείνει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, οι Εισαγγελίες της Αττικής, ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Από το lockdown, εξαιρούνται και θα διεξάγονται οι δίκες στις περιπτώσεις των:

  • Αυτόφωρων πλημμελημάτων
  • Υποθέσεων που επέρχεται αποφυλάκισης του κατηγορούμενου λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης που είναι το 18μήνο και συμπληρώνεται την 31η Αυγούστου 2021
  • Ποινικών δικών που αφορούν κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων συμπληρώνεται και οι κατηγορούμενοι θα αποφυλακίζονται, η δημοσίευση αποφάσεων
  • Η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και των Εισαγγελιών στα δικαστήρια αυτά, περιορίζεται στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί