“- Γιατί έπρεπε να χτυπηθεί ο άνθρωπος που ήταν κάτω;
– Δεν θέλω να πω τίποτα για αυτό. Δεν θέλω, βλέποντας ένα περιστατικό να πρέπει να βγάζω αποτελέσματα και να βγάζω συμπεράσματα, θα είναι απαράδεκτο…θέλω να μου πείτε, όλη αυτή η βία που ασκήθηκε, γιατί η αστυνομία, ενδεχομένως άν άσκησε μια υπέρμετρη βία, γιατί η αστυνομία, γιατί δέχτηκε αυτήν την επίθεση; Γιατί οι διαδηλωτές οι οποίοι έπρεπε να διαδηλώσουν ειρηνικά, έκαναν επίθεση;
– Εξ όσων είδα οι δύο άντρες είναι ακινητοποιημένοι στο έδαφος, δεν είναι σε θέση…
– Λοιπόν…κοιτάξτε…δεν είστε, δεν είστε Συνήγορος του Πολίτη, δεν κάνετε εξέταση…
– Προφανώς, προσπαθώ να καταλάβω από τις εικόνες…
– Ούτε εγώ θα κάνω αυτό, αυτά τα περιστατικά όπως τα είδατε θα πάνε στο Συνήγορο του Πολίτη να εξεταστούν”
“- 3 μήνες μετά ο Χρήστος Παππάς παραμένει ασύλληπτος. Έχει ξεφύγει; Μας έχει ξεφύγει; Έχετε εικόνα που βρίσκεται;
– Δεν θα το πω σε σας, δεν θα το πω σε σας. Όταν θα συλληφθεί θα το ανακοινώσω. Και θα συλληφθεί να είστε βέβειη για αυτό“
Δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα που αποτυπώνουν ξεκάθαρα τον τρόπο που αποφάσισε να απαντήσει σήμερα στις ερωτήσεις της Ράνιας Τζίμα ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο κεντρικό δελτίο του MEGA, με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις για τις διαδηλώσεις που φέρνει, όπως το “μάντρωμα” σε συγκεκριμένο χώρο των δημοσιογράφων.
Ο υπουργός (που σε μία ακόμα χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του μίλησε για το “νόμο που ψήφισα…”) προσπάθησε να εξηγήσει και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με ύφος χιλίων καρδιναλίων, υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω ρύθμιση έρχεται γιατί πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι του έχουν κάνει καταγγελία ότι ξυλοκοπήθηκαν και ζήτησαν να προστατευτούν…
«Τα τελευταία χρόνια δέχθηκα πολλές καταγγελίες κυρίως από ξένους δημοσιογράφους που τους δείραν, ξυλοκοπόθηκαν και ζητούσαν προστασία. Ο δημοσιογράφος και ο φωτογράφος πάει όπου θέλει. Αν όμως υπάρχουν επεισόδια και ζητά προστασία από την αστυνομία θα μπορεί να οριστεί ένα μέρος».
Είπε μάλιστα στην παρουσιάστρια “μην κουράζεστε”, όταν προσπάθησε να διευκρινίσει πώς ακριβώς θα λειτουργεί η οριοθέτηση συγκεκριμένου χώρου για τους δημοσιογράφους και η επικοινωνία τους με τον υπεύθυνο αξιωματικό μέσω κάποιου συνδέσμου της Αστυνομίας αλλά και το ποιος θα είναι αυτός που θα ορίζει την επικινδυνότητα κατά περίπτωση.
«Εμείς θέλουμε να γίνονται οι διαδηλώσεις, ο νόμος αυτός προστατεύει το δίκαιωμα κάποιων να συναθροίζονται, να διαδηλώνουν, να πορεύονται. Εάν υπάρχουν προβλήματα που έχουν σχέση με προβοκάτορες, με καταστροφές, που απειλούνται με επεισόδια τότε αυτά πρέπει να αξιολογούνται όλα και να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα. Εδώ και πολλά χρόνια συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα, διαλύονται συγκεντρώσεις από πέντε προβοκάτορες, καταστρέφονται πόλεις, σπάζουν βιτρίνες και δεν έχει πληρώσει ούτε ένας, αυτό τελειώνει» είπε ο Μ.Χρυσοχοΐδης.
Σύμφωνα με το megatv.com, για το θέμα της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια είπε «η αντιπολίτευση που πολέμησε τον νόμο για το άσυλο, δέχεται πια ότι μπορεί να μπει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο. Υπάρχουν μια γεγονότα που είναι τόσο βίαια και γίνονται τόσο γρήγορα… Η μανία των παιδιών.. Υπάρχουν καθηγητές που χτίστηκαν, έχουμε 20 περιστατικά τα τελευταία 3 χρόνια.
Όλα αυτά [που αιτούνται τα πανεπιστήμια] είναι πολύ καλά αλλά δεν έχουν σχέση με το σύνταγμά μας, με τους νόμους και τις ανάγκες του πανεπιστημίου. Ποιος θα λύσει το πρόβλημα όταν πάει κάποιος να χτίσει έναν καθηγητή; ποιος θα αποτρέψει τις παράνομες πράξεις. Σε καμια χώρα του κόσμου δεν συμβαίνουν όσα συμβαίνουν εδώ. Έχει βγει κανείς από όσους διαμαρτύρονται να καταδικάσει όσα γίνονται τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα ανεχτούμε τη βία σε έναν χώρο που κινούνται ιδέες και η ακαδημαϊκή ελευθερία. Ο ρόλος της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, μιας ομάδας άοπλης…
Αν υπάρξει ζήτημα παράνομης πράξης θα συλλαμβάνεται κάποιος προσάγεται και πάει στον εισαγγελέα, δεν θέλουμε να κάνουμε πόλεμο. Ο ρόλος μας είναι η αποτροπή… Σας προτείνω να με καλέσετε σε έναν χρόνο από σήμερα, δεν θα υπάρχει το φαινόμενο πια, όλοι αυτοί είναι θρασύδειλοι κι έχουν το αίσθημα της ατιμωρησίας.
Πηγή: thefaq.gr