Το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το εμβόλιο της Moderna είναι το τρίτο το οποίο εγκρίνεται για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κυβέρνηση έχει παραγγείλει επτά εκατομμύρια δόσεις, με ακόμα δέκα εκατομμύρια να αναμένεται να ακολουθήσουν. Ωστόσο, δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμες πριν από τον Μάρτιο.

Και αυτό επειδή παρασκευάζεται στις ΗΠΑ και θα απαιτηθούν ορισμένοι μήνες μέχρι οι εγκαταστάσεις στην Ευρώπη είναι έτοιμες να διανείμουν τα εμβόλια. Τα νέα για το εμβόλιο, το οποίο θα είναι δωρεάν, έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Το αποκάλεσε «ακόμα ένα όπλο στο οπλοστάσιό μας για να νικήσουμε αυτή την απαίσια ασθένεια» και πρόσθεσε ότι αυτό «θα επιτρέψει να επιταχύνουμε το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα, ειδικά από τη στιγμή που οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες».

Αλλά ο κ. Χάνκοκ θύμισε στους πολίτες: «ενώ ανοσοποιούμε εκείνους που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κορονοϊό, καλώ όλους να ακολουθούν τους κανόνες, προκειμένου να μείνουν σε χαμηλό επίπεδο τα κρούσματα και να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί