Τέσσερα κρούσματα covid στο Παλαίκαστρο της Σητείας

Την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν rapid test στους κατοίκους της περιοχής του Παλαίκαστρου Σητείας μετά τα τέσσερα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Σε τουλάχιστον τρία ανέρχονται μέχρι αυτή την ώρα τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή καθώς πριν από μέρες είχε εντοπιστεί θετικός ιδιοκτήτης φούρνου.

Μετά την ιχνηλάτηση των επαφών του διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον τρία ακόμα άτομα ήταν θετικοί στον ιό. Πρόκειται για την σύντροφό του και δύο ακόμα εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο άτομα νοσηλεύονται σε μονάδα Covid ενώ τα άλλα δύο είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.about:blank

Με αφορμή αυτά τα κρούσματα και το γεγονός ότι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι είχαν πολλές επαφές με κατοίκους της περιοχής, αποφασίστηκε να γίνουν rapid tests από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να ελεγχθεί αν υπάρχον και άλλα κρούσματα.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη το πρωί στο χώρο έξω από το κοινοτικό γραφείο του οικισμού ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συνιστάται στους πολίτες να αποφέυγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σημειώνεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πέντε νέα κρούσματα στην Κρήτη, τα τρία εκ των οποίων βρέθηκαν στο Λασίθι. Τα υπόλοιπα δύο εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί