«Θα περιμένω τη σειρά μου για να εμβολιαστώ», λέει η Δανή πρωθυπουργός

Στην Γαλλία κανένας πολιτικός δεν εμβολιάστηκε

«Πολλοί από εσάς ρωτάτε γιατί δεν έκανα το εμβόλιο σήμερα. Θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό. Στη Δανία, επιλέξαμε ότι πολίτες που ανήκουν σε ομάδα κινδύνου καθώς και το προσωπικό πρώτης γραμμής, που εργάζεται π.χ. σε γηροκομείο ή νοσοκομείο, είναι εκείνοι που θα λάβουν πρώτοι το εμβόλιο. Αυτό το επιλέξαμε για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτων», ανέφερε η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών στο facebook.

Συμπλήρωσε δε πως «δεδομένου ότι δεν είμαι στην ομάδα κινδύνου και φυσικά δεν είμαι και στο προσωπικό πρώτης γραμμής, πρέπει να περιμένω μέχρι να έρθει η σειρά μου. Αλλά ανυπομονώ να εμβολιαστώ. Δεν έχω επιφυλάξεις. Καμία αμφιβολία. Εμπιστεύομαι την επιστήμη και τις Αρχές και χαίρομαι που ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό σήμερα».

Η πρωθυπουργός της Δανίας είναι 43 ετών και επέλεξε έναν διαφορετικό -σε σχέση με τον Έλληνα συνάδελφό της- για να στείλει μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών. Συγκεκριμένα επέλεξε να παρακολουθήσει ζωντανά μέσω διαδικτύου τον πρώτο εμβολιασμό στην πατρίδα της, που έγινε στην 83χρονη Γιούτε Μαργκρέτε Φρέντερικσεν.

Κανένας Γάλλος πολιτικός δεν εμβολιάστηκε

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία η κυβέρνηση επέλεξε να μην εμβολιαστεί κανένα κυβερνητικό στέλεχος, αλλά και να μην παραστεί κανείς επίσημος στους πρώτους εμβολιασμούς.

Η επιλογή αυτή έγινε λόγω του ευρέως σκεπτικισμού στην γαλλική κοινωνία απέναντι στο εμβόλιο, κάτι που οφείλεται, όπως γράφει το Associated Press, στο πλήθος πρόσφατων σκανδάλων που τάλανισαν το χώρο της υγείας.

«Ο πρώτος εμβολιασμός της Γαλλίας δεν μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση, όπως αλλού, και δεν συμμετείχαν υπουργοί της κυβέρνησης. Κανένας ανώτερος αξιωματούχος δεν είπε ότι λαμβάνει το εμβόλιο ακόμη, αντίθετα επιμένουν ότι πρέπει το εμβόλιο να κατευθυνθεί πρώτα στους πιο ευάλωτους πολίτες» ανέφερε ρεπορτάζ του πρακτορείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί