Επαναληπτικά τεστ κορονοϊού στους εργάτες γης

Για 2η φορά μέσα σε πέντε μέρες η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Μακρύ Γιαλό για τη διενέργεια των επαναληπτικών τεστ κορονοιού στους 114 αλλοδαπούς.

Δείτε επίσης: Κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης στην Κρήτη

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Μακρύ Γιαλό- Τρία κρούσματα στην περιοχή, σε κατ’ οίκον καραντίνα 100 εργάτες γης

9 τα κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης στο Μακρύ Γιαλό

Το περασμένο Σάββατο είχαν γίνει 123 τεστ και βρέθηκαν τα 9 θετικά. Αυτοί οι 9 αλλοδαποί σήμερα δε θα εξεταστούν ξανά αφού βρίσκονται σε περιορισμό κατ΄ οίκον και θα εξεταστούν οι υπόλοιποι που όλες αυτές τις μέρες ήταν σε καραντίνα περιμένοντας να επιβεβαιωθεί αν τελικά είναι φορείς του ιού ή όχι.

Η ιδιαιτερότητα για το σημερινό έλεγχο, είναι πως δε θα γίνουν μοριακά τεστ όπως το περασμένο Σάββατο, αλλά rapid τεστ ώστε τα αποτελέσματά τους να γίνουν άμεσα γνωστά, σύμφωνα με το Ράδιο Λασίθι.

Να σημειωθεί, ότι όλο αυτό το διάστημα και ενώ όλοι τους βρισκόταν σε καραντίνα, ο Δήμος Ιεράπετρας με τις κοινωνικές υπηρεσίες του, ήταν εκείνος που τους στήριξε σε τρόφιμα και φάρμακα.

Όσο για την πλευρά των αγροτών-εργοδοτών αυτών των οικονομικών μεταναστών, όλες αυτές τις μέρες τηρούν στάση αναμονής για την παρέλευση του 14ημέρου, ώστε μετά να μπορούν να τους απασχολήσουν ξανά στις αγροτικές εργασίες με ασφάλεια αποκλείοντας τη διασπορά του ιού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί