Πληθαίνουν οι φωνές για αυστηρότερο lockdown στη Γερμανία

Ολοένα και περισσότεροι καλούν για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία, όπου σήμερα ανακοινώθηκε διπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα Covid-19 και σε θανάτους.

Ειδικότερα, το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε 29.875 νέες μολύνσεις και 598 θανάτους.

Η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει αμέσως σε σκληρό lockdown για να επιβραδύνει τη μετάδοση της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

«Η μοναδική πιθανότητα να ανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης είναι ένα lockdown, όμως πρέπει να γίνει αμέσως», δήλωσε ο Ζεεχόφερ μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel. «Αν περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να παλεύουμε για μήνες με υψηλούς αριθμούς», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ σχολίασε σήμερα ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνει ξανά εκθετικά και τόνισε ότι πρέπει να αναληφθεί δράση τώρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών στη Γερμανία είναι ανησυχητικοί και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο σκληρό lockdown δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η κατάσταση επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών είναι ανησυχητικοί. Το μερικό lockdown το οποίο ισχύει από τις αρχές Νοεμβρίου δεν αρκεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από το σκληρό lockdown για την επιτυχή αναχαίτησή του. Οι επαφές του πληθυσμού θα πρέπει να μειωθούν κατά τουλάχιστον 60%. Ο τρέχων περιορισμός κατά 40% είναι πολύ μικρός. Δεν υπάρχει ούτε και στην Γερμανία κάποια καλή εναλλακτική λύση από την λήψη αυστηρότερων μέτρων», είπε χθες.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας θα συζητήσουν την Κυριακή νέα μέτρα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του νοτιοδυτικού κρατιδίου της Βάδης- Βιρτεμβέργης.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «ένα σκληρό lockdown» ως τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί στο κρατίδιο αυτό προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19.

Η πολυπληθέστερη χώρα της ΕΕ επέβαλε τον προηγούμενο μήνα μερικό lockdown, κλείνοντας εστιατόρια και μπαρ και περιορίζοντας τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να συναντιούνται. Όμως τα σχολεία και τα καταστήματα έχουν παραμείνει ανοικτά.

Ο πρόεδρος του Ρόμπερτ Κοχ εκτιμά ότι μέχρι τώρα λιγότερο από το 10% των Γερμανών έχει ήδη μολυνθεί από τον κορονοϊό. Συνολικά στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 1.272.078 κρούσματα κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί