Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη για την πρόταση μομφής

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και με επίκεντρο τον πτωχευτικό κώδικα, πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η τρίτη και τελευταία συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη:

«Χαίρομαι που αφιερώσατε τα 2/3 της ομιλίας σας στην υπεράσπιση των καταγγελιών των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ εσείς κάνατε την πρόταση μομφής. Το πρωί της Πέμπτης είχε γίνει γνωστή η NAVTEX της Τουρκίας. Λίγο αργότερα το δικαστήριο αποφάσιζε την φυλάκιση των Χρυσαυγιτών και το απόγευμα θα απευθυνόμουν στους πολίτες για τον κορωνοϊό. (…) Ήταν μια από τις σπάνιες συγκυρίες που απαιτούν συσπείρωση, ενότητα και αλληλεγγύη. Μια μοναδική ευκαιρία να αρθούμε πάνω από την καθημερινότητα των διαφορών μας. Αυτές τις στιγμές επιλέξατε να μείνετε αδιάφορος για τις εθνικές απειλές, την υγεία των πολιτών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η πρόταση μομφής μετετράπη σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του. Ένας άνθρωπος αισθάνθηκε άβολα σε αυτή την αίθουσα. Ο κ. Τσακαλώτος που ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με την ευλογία των τραπεζών. Αυτά σας θύμισε ο κ. Λαφαζάνης, που τα δικά σας ΜΑΤ έδερναν όταν ήταν έξω από τα δικηγορικά γραφεία. Με υπογραφή Τσακαλώτου καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας». Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βλέπει ως σύμμαχο τα προβλήματα της χώρας». 

Υποστήριξε πως έγινε εκτενέστατη συζήτηση επί του Πτωχευτικού Κώδικα και τόνισε πως οι τράπεζες εξέφρασαν επιφυλάξεις αναφορικά με το νομοσχέδιο και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα«Δεν καταθέσατε καμία αντιπρόταση. Και έρχεστε με μεγάλη προχειρότητα και καταθέτετε την πρόταση δυσπιστίας, στην πιο λάθος χρονική στιγμή. Γιατί άραγε; Διότι δεν φταίνε τα κανάλια που δεν σας παίζουν. Όταν η επικαιρότητα κυριαρχείτε με τον κορωνοϊό, μην περιμένετε τα κανάλια να παρουσιάζουν την πρόταση μομφής. Δεν είμαι υπεύθυνος για τον τηλεοπτικό χρόνο των καναλιών. Γιατί δεν καταθέσατε συνολικά πρόταση μομφής; Γιατί αφήσατε εμένα έξω από το κάδρο; Δεν μας έχετε καταγγείλει ως κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων; Απλά τρέμετε να πείτε στους πολίτες ότι υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα σε κυβέρνηση και κοινωνία. Γι αυτό δεν ζητάτε εκλογές. Γιατί απολαμβάνουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους πολίτες απ ότι όταν παραλάβαμε. Γιατί παρά τα λάθη και τις δυσκολίες δίνουμε μάχες σε πολλά μέτωπα, προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις και στηρίζουμε τους ευάλωτους. Γιατί το μέλημά μου είναι να ενώνω και να συνθέτω, όχι να διχάζω. Σταματήστε να οξύνετε αχρείαστα την πολιτική αντιπαράθεση. Μην εξάγετε τη δική σας εσωτερική κρίση στην κοινωνία. Μην κινδυνολογείτε στα εθνικά θέματα. Δεν μπορείτε να δηλητηριάζετε τους πολίτες με συνθήματα μακριά από τα πραγματικά τους προβλήματα. Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα βρεθεί. Αλλά η νόσος του λαϊκισμού παραμένει ανίατη. Απέναντι στον κορωνοϊό θα βρεθεί το φάρμακο, απέναντι στη δική σας δημαγωγία η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως ο Πτωχευτικός Κώδικας είναι ένα νομοσχέδιο «δεύτερης ευκαιρίας, νομοσχέδιο τομή και σημαντική μεταρρυθμιστική παρέμβαση». Και υπογράμμισε πως «ο νόμος Κατσέλη είχε σημαντικότατες αδυναμίες. Κρύφτηκαν πίσω από τις ρυθμίσεις του πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές».

Εξαπέλυσε πυρά και κατά της Φώφης Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως «θα πρέπει να σας προβληματίζει το γεγονός ότι επτά στους δέκα ψηφοφόροι του κόμματός σας έχουν θετική γνώμη για την κυβέρνηση και τις κεντρικές της πολιτικές επιλογές».

«Εσείς καταργήσατε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019 και αντικαταστήσατε την οριζόντια κατάργηση με ένα περιοριστικό πλαίσιο που αφορούσε ένα μικρό υποσύνολο όσων μπορούσαν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη. Εμείς προσφέραμε δυνατότητα προστασίας των συμπολιτών μας των οποίων τα δάνεια δεν είχαν κοκκινήσει, λόγω του κορωνοϊού. Και το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο στο τί θα γίνει μετά την χρεοκοπία, αλλά και το τί θα γίνει πριν από αυτή. Ως προς την έννοια της ατομικής χρεοκοπίας: Τι συμβαίνει όταν κάποιος χρωστάει περισσότερα από αυτά που μπορεί να πληρώσει; Υπάρχει ατομική χρεοκοπία, απλά δεν υπάρχει σε νόμο. Αυτή η χρεοκοπία είναι αιώνια. Μεταφέρει χρέη σε παιδιά και εγγόνια. Με το νομοσχέδιο αυτό τελειώνει. Δίνουμε δυνατότητα νέας αρχής. Προφανώς με απώλεια περιουσίας, αλλά να κλείσει αυτή η πληγή και όχι να ταλαιπωρούνται οι πολίτες διαρκώς και να μην μπορούν να κάνουν νέα αρχή», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Η πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο περί επαναγοράς της πρώτης κατοικίας, έχει τεράστια σημασία. Δεν θα εκδιωχθούν με το νομοσχέδιό μας οι πολίτες. Γιατί θα έχουν τη δυνατότητα να το μισθώνουν το σπίτι του και θα μπορούν να το επαναγοράσουν», συνέχισε και τόνισε πως «αυτό το νομοσχέδιο είναι προς όφελος των συμπολιτών μας».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε μια σειρά από φοροελαφρύνσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση και τόνισε πως υλοποιείται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα παρά την πανδημία. «Εμείς είμαστε αυτοί που παρά τις μεγάλες δυσκολίες, στηρίξαμε την κοινωνία εν μέσω πανδημίας, απλώνοντας ένα ευρύ δίχτυ που θα φτάσει στο τέλος του χρόνου τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς δεν ήμασταν η κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας αναλάβαμε πρακτικά το κόστος της μισθοδωσίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων; Εμείς δεν δώσαμε σε 200.000 επιχειρήσεις άμεση ρευστότητα μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-Εργασία.

Υπογράμμισε πως πλέον το μαξιλάρι «είναι δικό μας και όχι δικό σας». «Αυτή η κυβέρνηση το δημιούργησε, βγαίνει στις αγορές για να χρηματοδοτεί την οικονομία». Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως η κυβέρνηση ανέκτησε την αξιοπιστία και δανείζεται με πολύ καλά επιτόκια.

Κατηγόρησε ως υποκριτή τον κ. Τσίπρα, σημειώνοντας πως «οι διαγραφές δανείων σε τράπεζες, έγιναν το 2016, το 2017 και το 2018. Κύριε Τσίπρα, τον Δεκέμβριο του 2014 η αποτίμηση του ΤΧΣ στις τράπεζες ήταν 11 δισεκατομμύρια. Τον Ιούνιο του 2019 η αποτίμηση ήταν λίγο πιο πάνω από το 1 δισεκατομμύριο. Να είστε πιο προσεκτικός όταν αναφέρεστε στις τράπεζες».

«Ποτέ δεν κρύψαμε πως είμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη οικονομική κρίση, όχι εμείς, όλος οι κόσμος. Και γι αυτό αξιοποιήσαμε πρωτοφανή εργαλεία στήριξης. Και οι προβλέψεις περί μεγαλύτερης ύφεσης στην Ελλάδα σε όλη την Ευρωζώνη, έχουν διαψευστεί. Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου δεν θα είναι καλά λόγω της εξάρτησης από τον τουρισμό. Αλλά εσείς που μας ασκήσατε κριτική για τον Τουρισμό μαζί με την κ. Γεννηματά, μήπως πρέπει να καταγράψετε ότι η Ελλάδα πήγε καλύτερα από τις άλλες μεγάλες χώρες στον τουρισμό; Αυτά τα 4-5 δισεκατομμύρια που κερδίσαμε, μας περισσεύουν;», διερωτήθηκε.

«Καταφέραμε στο βαθμό του εφικτού να περιορίσουμε τη ζημιά στην οικονομία από την πτώση του τουρισμού», είπε και τόνισε «πως ανακτήσαμε την αξιοπιστία λόγω της οργάνωσης που συνάντησαν οι τουρίστες που ήρθαν στη χώρα μας».

Απαντώντας στην κριτική της κ. Γεννημματά για την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε τους χάρτες του ECDC που δείχνουν ότι «η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες είναι στην καλύτερη θέση της Ευρώπης στα κρούσματα. Ως προς τον αριθμό τεστ ανά 100.000 πληθυσμού, η Ελλάδα είναι στον Μ.Ο με τις καλύτερες Ευρωπαϊκές Χάρτες. Ως προς το δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα είναι στο 3,6% και πράσινη, μαζί με τη Γερμανία, τις Βαλτικές χώρες και τις Σκανδιναβικές χώρες. Και ως προς το χάρτη θνητότητας, η Ελλάδα είναι καλύτερη χώρα από όλες. Αυτά είναι τα δεδομένα, για να σταματήσει η καραμέλα αυτή και η άδικη κριτική όχι στην κυβέρνηση, στο ΕΣΥ και την Πολιτική Προστασία». Ευχαρίστησε «τα παιδιά της ιχνηλάτησης που κάνουν μια πολύ δύσκολη δουλειά».

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής κατά όσων επιχειρηματιών αψηφούν τα μέτρα«Πρέπει να τηρήσουμε τις υποδείξεις των ειδικών για να αποφύγουμε ένα lockdown. Προχωρήσαμε σε πρόσθετα μέτρα, τις μάσκες παντού και τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Η ΕΛ.ΑΣ., οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους για τους επιχειρηματίες που επιμένουν να παραβιάζουν το νόμο και να προσφέρουν μια επικίνδυνη διασκέδαση έξω από τα πλαίσια που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί. Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Έχουμε δρομολογήσει ήδη το σχέδιο για τον ταχύτατο εμβολιασμό για τις ευπαθείς ομάδες. Είμαι ικανοποιημένος για την ταχύτητα του προγράμματος εμβολιασμού κατά της γρίπης. Έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν τέσσερα εκατ. εμβόλια κατά της γρίπης. Πρέπει, επιβάλλεται να μη συμπέσει μια έξαρση της γρίπης, με έξαρση του κορωνοϊού, γιατί θα είχαμε πιέσεις στο ΕΣΥ».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόσθεσε καμία σχεδόν κλίνη ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Αυτή η κυβέρνηση θα είναι συνεπής στη δέσμευσή της να έχει φέρει τον αριθμό ΜΕΘ στο μέσο ευρωπαϊκό όρο τους επόμενους έξι μήνες». Επιπρόσθετα συνεχάρη τη Βουλή για την ταχύτητα υλοποίησης της δωρεάς της προς το ΕΣΥ. «Κανονικά όλοι θα έπρεπε να χειροκροτούν, σταματήστε αυτή την μικρότητα!»

Στρέφοντας το βλέμμα του στα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Η προκλητικότητα της Τουρκίας άρχισε να εκδηλώνεται πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Και κλιμακώθηκε στην έναρξη του δεύτερου κύματος. Η πρώτη της φάση εκδηλώθηκε στον Έβρο με την ασύμετρη απειλή στα σύνορα. Τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 οι αφίξεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μειώθηκαν κατά πολύ. Οι φιλοξενούμενοι στα νησιά είναι πλέον οι μισοί. Οι αποφάσεις ασύλου αυξήθηκαν κατά 85%, συντομεύουντας την αβεβαιότητα για χιλιάδες κόσμου. Από την άλλη, στην ευρύτερη παραβατικότητα της Άγκυρας απαντάμε με νομιμότητα και προστασία των εθνικών μας δικαίων σε κάθε πεδίου. Δεν αντιληφθήκατε τι έκανε διπλωματικά η χώρα τους τελευταίους μήνες; Μετατρέψαμε σε σύντομο διάστημα μια ελληνοτουρκική διαφορά σε ευρωτουρκική διαφορά. Μετά από μεγάλη προσπάθεια έχουμε συμπεράσματα από τη Σύνοδο Κορυφής που περιθώριο στην Τουρκία μέχρι τον Δεκέμβριο, να σταματήσει τις προκλήσεις. Δεν βλέπετε ότι οι ΗΠΑ για πρώτη φορά στηρίζουν με τόσο μεγάλη ένταση τα ελληνικά δίκαια. Δεν έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει ευρήτερη συναίνεση στις ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις; Δεν βλέπετε ότι έχουμε οικοδομήσει συμμαχίες με ισχυρές χώρες της περιοχής που έχουν γεωπολιτικό αποτύπωμα όπως τα ΗΑΕ; Το μόνο που ακούω από εσάς είναι το “συγγνώμη δεν προφτάσαμε”. Όπως τα 12 μίλια στο Ιόνιο, τις συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο;»

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα για τον εθνικισμό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Μου έκανε εντύπωση η αναφορά σας στον εθνικισμό. Και ότι μόνο εσείς πολεμήσατε στην Εθνική Αντίσταση. Όχι, όλος ο λαός πολέμησε τότε. Και είναι προσβολή να το λέτε ακόμα και σήμερα και να επανέρχεστε σε στιγμές διχασμού, ακόμα και μετά την εθνική συμφιλίωση. Είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα! Και δεν είχα πρόθεση να κάνω τέτοιες αναφορές αν δεν αναφερόσασταν πρώτος εσείς. Μιλήσατε για εθνικισμό και αναρωτιόμουν: Στα υπουργικά έρδανα καθόταν ο κ. Καμμένος; Δεν σας ενοχλούσε που ο κ. Καμμένος αυτοπροσδιοριζόταν ως εθνικιστής;».

Ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο επίσης πως «το δικαίωμα επέκτασης στα 12 μίλια, είναι μονομερές δικαίωμα της χώρας. Δεν αμφισβητείται. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πρώτη που το άσκησε, ξεκινώντας από το Ιόνιο. Και είναι γνωστό γιατί δεν έχουν επεκταθεί τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια στο Αιγαίο από το 1995 με το casus belli. Η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στη θάλασσα στα 6 μίλια και στον αέρα στα 10. Γνωρίζετε πως υπήρξαν ουκ ολίγες NAVTEX της Τουρκίας με πραγματικά πυρά ανάμεσα σε έξι και δέκα μίλια. Και αντίστοιχα υπήρξαν ελληνικές NAVTEX. Να είσαστε πιο προσεκτικός όταν υιοθετείτε μια λογική που έχετε πάρει από μετεγγραφές από το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε αποδείξει στο πεδίο, όπως και όποτε χρειάζεται ότι μπορούμε να προασπίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα. Και εμείς πήραμε την απόφαση για ένα τολμηρό και λελογισμένο πρόγραμμα εξοπλισμών. Προχωράμε στην αντικατάσταση των παλιών Mirage με μια υπερσύγχρονη μοίρα Rafale. (…) Μην αμφισβητείτε τη βούληση της κυβέρνησης για εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία. Πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε σε προσλήψεις στις Ε.Δ.».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη για την πρόταση μομφής”

  1. Δήμος Σθένης

    Ο αντιστασιακός, “γιατί γελάτε κύριοι” ξαναχτύπησε! “Δεν έχει δικαίωμα η αριστερά να μονοπωλεί την εθνική αντίσταση”, είπε! “Και οι δεξιοί κάνανε αντίσταση”, ξαναείπε! “Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα στη Βουλή” δήλωσε με τον χαρακτηριστικό μητσοτακικό στόμφο, στην “αστική τους Βουλή” λέω εγώ, που βρίθει με αποσπορίδια δοσίλογων, προδοτών, ταγματαλητών, χιτών, ΠΑΟτζήδων, φοβισμένων δραπετών, συμβιβασμένων, συνεργατών κουκουλοφόρων, εκτελεστών, πλην ελαχίστων ίσως, πλην συστοιχιζομένων και αυτών όμως, πάντων φερόντων την περίφημη “μεγαλοαστική κουλτούρα” και «Το στυλ που ξεχέζουν ανθρωπάκια οι μεγαλοαστοί” (Τζαβέλαινα) και να διχάζουν τώρα που διαμάντια και σκ@τ@ βρήκαν τρόπο να τ’ ανακατεύουν για να βγάζουν “Μέσους Όρους” (=νέο είδος πολιτικής των αρίστων – άσχετο αν δεν έχουν καμιά μεταξύ τους σχέση τα του κυκεώνος τους – διαματόσκ@τ@ ή σκ@τοδιάμαντα – ανάλογα με την ποσότητα κάθε μέρους μείξης – = όλοι μαζί τα φάγαμε, γιατί όλοι μαζί τα κάναμε) κατά πρακτική Κεραμέως!!!
    Βεβαίως αντίσταση έκανε και το Μητσοτακέϊκο! Τη θυμόμαστε και τη γνωρίζουμε και εμείς οι μετακατοχικοί που η μνήμη μας δεν έχει κοντά ποδάρια σαν των δεκαεφτάχρονων! Ο πατέρας έκλεβε το φαγητό από τρία συσσίτια για να γιομίσει τη μπάκα του στην κατοχή ως φοιτητής! Το μόνο που στερήθηκε (αυτό κι αν ήτανε αγώνας και θυσία, πόνος και βασανιστήριο!!!) ήταν το αλάτι μιας και οι φασολάδες των συσσιτίων ήταν ανάλατες!!! Γιαυτό κι έφυγε απ’ την Αθήνα κι ήρθε στην Κρήτη που είχε πολύ …αλάτι! Χρειάζεται μεγάλο κουράγιο, “ψυχή βαθειά” για να κλέβει το φαγητό από δυο άλλους πεινασμένους για να το περιδρομιάζεται (ο εκλεκτός, ο μοναδικός, ο συνεργάτης των Εγγλέζων και των Γερμανών που είχαν κρατηθεί στα Χανιά για να συντρίψουν τον ΕΛΑΣ που πολεμούσε τους Γερμανούς, ο εξελθών βαθύπλουτος από την δίνη της κατοχής, ο…, ο…, ο… Θου Κύριε!!!).
    Προσωπικά δεν απορώ για το θράσος του μικρού φαντασιόπληκτου “ιστορικού αγύρτη” που “ομιλεί ή πέρδετ’ όμοιον”, όπως έλεγε κι ο αρχαίος Αθηναίος για τους δημαγωγούς του. Αλλά σύμφωνα και πάλι με τη λαϊκή σοφία: “τον κ@λο κάνεις μάγειρα, σκ@τ@ θα μαγειρέψει”. Τι περιμένεις από έναν αυτοπροσδιοριζόμενο “άριστο” που φαντασιώνεται υπεράνω Ιστορίας και Ουσίας;
    Δεν το λέω εγώ, Ο ίδιος περιφρονεί και την Ιστορία και την Ουσία και το λέει καμαρώνοντας κιόλας!!!
    Υ.Γ. Φυσικά και “κλίνουμε το γόνυ” μπροστά σε όλο το λαό που αντιστάθηκε ή που στάθηκε αξιοπρεπώς στην κατοχική τραγωδία. Άλλο όμως είναι ο Λαός (έστω κι αν ψηφίζει τη δεξιά – κατά τη γνώμη μου εκ παραδρομής ή εξαπάτησης) με την πατριωτική, αξιοπρεπή και τίμια στάση του κι άλλο η Δεξιά ως πολιτικός χώρος και ιδεολογία. Και στην τίμια αυτή στάση του λαού τολμάνε να ξεπλένονται τώρα τα Δεξιά κατάλοιπα! Η Δεξιά όχι μόνο δε συμμετείχε στην αντίσταση, ό,τι κι αν ξεφουρνίζουν κατά καιρούς τα “μητσοτάκια” και τα παπαγαλάκια τους, αλλά την πολέμησε κιόλας!!! Φυσικά αυτή η Δεξιά τόσα χρόνια μονοπωλούσε, βαφτίζοντας την ποικιλότροπη συνεργασία της με τον κατακτητή ως “αντίσταση” μετά που ξαναπουλήθηκε στους νέους κατακτητές, Εγγλέζους και Αμερικανούς. Και πολύ φυσικά αυτή τους την υποταγή την εκθειάζουν ως αντίσταση!!! Δεν είναι από ντροπή. Είναι από τη δειλία και το θράσος του φόβου τους (=Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης). Είναι αυτό το αίσθημα της κληροδοτημένης προδοτικής στάσης και της πατριωτικής μειοδοσίας που προσπαθεί να υπερφαλαγγίσει την ήττα της στα μέτωπα των μαχών, της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειάς τους. Εις μάτην… Γιατί το αίμα των εκατομμυρίων τίμιων νεκρών δεν εξαγοράζεται, ούτε και αλλοιώνεται. Το αίμα εκείνο τρέφει τις γενεές των ερχομένων. Και είναι κατακόκκινο, καθαρό και αγνό. Άσπιλο. Όχι γαλάζιο, βρώμικο και πουλημένο!
    Κατά τα άλλα η όλη ομιλία Του ¨”αριστότατου” στη Βουλή Του, ήταν μια επίδειξη φασιστοδεξιάς ανάπτυξης θέσεων, κοινωνικά ανάλγητης, νεοφιλελεύθερα στυγνής και απάνθρωπης, σκληρά ταξικής, υβριστικής για κάθε νοήμονα, ψευδέστατης και ύπουλα εξοντωτικής για τους μη έχοντας και τους φτωχούς και απ’ την Πολυχρονοπούλου μέχρι την Γιαδικιάρογλου και την Παπασταύρου τοξική και δηλητηριώδης για το Λαό!!!
    Αλλά έτσι ήταν, αυτή είναι κι έτσι θα παραμένει πάντα η Δεξιά! Και ο λόγος; Επειδή στηρίζεται και στηρίζει μοναδικά τα συμφέροντα των καπιταλ(η)στών της χώρας, της ΕΟΚ και του Δ.Ν.Τ., που είναι στυγνοί και ασίγαστοι εχθροί του κάθε εργαζόμενου και μικρομεσαίου επαγγελματία. Και ξαναλέω. Δεν αναφέρομαι στο δεξιό ψηφοφόρο που την ακολουθεί και που κι αυτός φέρει ευθύνη, αλλά μόνο αυτήν του ακολούθου, του οπαδού!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί