Την υπόθεση με τις παραιτήσεις των καρδιοχειρουργών από το ΠΑΓΝΗ, που είχε φέρει στο φως το Candiadoc, πιθανώς τη θυμάστε.
Δείτε επίσης: Δραματικές εξελίξεις στην Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ: Παραιτήθηκαν 2 από τους 4 γιατρούς!
Το θέμα είχε έρθει και στη Βουλή.
Παρέμβαση Κρητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ
Οι δυο καρδιοχειρουργοί που παραιτήθηκαν, ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ωνάσειο, όχι επειδή ήθελαν “χρήμα και δόξα”, αλλά επειδή ήθελαν απλώς να κάνουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και δεν τους άφηναν. Παραιτήθηκαν και αποχωρούν καθώς – όλοι στο νοσοκομείο το γνωρίζουν αυτό- ήταν εξ αρχής παραγκωνισμένοι στις διαδικασίες της κλινικής, ακόμα και στις επεμβάσεις που θα γίνονταν και για να αναλάβουν κάποια ευθύνη (και να έχουν κατά συνέπεια επιστημονική εμπειρία και εξέλιξη) θα έπρεπε ο διευθυντής της Κλινικής να είναι απών!
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 6 χρόνια που λειτουργεί η Καρδιοχειρουργική ο διευθυντής έχει κάνει πάνω από το 90% των επεμβάσεων και οι 3 συνεργάτες του μόλις το υπόλοιπο 10% (και πολύ είναι…)
Από τις 600 και πλέον επεμβάσεις (από την ίδρυση της Κλινικής) οι 3 συνεργάτες του διευθυντή δεν έκαναν ούτε τις 50, όλα τα χρόνια…
Στην ουσία, δηλαδή, απλά ήταν “θεατές” στη λειτουργία μιας δημόσιας καρδιοχειρουργικής κλινικής, οποία έχει όμως μετατραπεί σε “ιδιωτική” υπόθεση, καθώς μόνο ο διευθυντής χειρουργεί!
Τώρα, στη θέση των 2 έμπειρων καρδιοχειρουργών διορίστηκαν δυο που μόλις απέκτησαν την ειδικότητα. Προφανώς με την πάροδο του χρόνου θα αποκτήσουν την εμπειρία.
Θα την αποκτήσουν, όμως, στο ΠΑΓΝΗ; Γιατί αν οι συνθήκες συνεχίσουν να είναι ίδιες με αυτές που οδήγησαν σε παραίτηση τους δυο καρδιοχειρουργούς, μάλλον αυτό είτε θα αργήσει πολλά χρόνια είτε και οι δυο νέοι καρδιοχειρουργοί, που τώρα διορίστηκαν, θα οδηγηθούν κι αυτοί στην έξοδο αν παραμείνει το καθεστώς του “one man show”…
Η διοίκηση του νοσοκομείου τα γνωρίζει. Όχι απλώς τα γνωρίζει, αλλά σιωπά για όσα συμβαίνουν…
Πλέον, με τις παραιτήσεις και την ανάδειξη του θέματος, δημοσιογραφικά και πολιτικά, (θα έπρεπε να) γνωρίζουν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά και η διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης. Και να έχουν πάρει μέτρα ώστε μια κλινική τόσο κρίσιμη σε ένα δημόσιο νοσοκομείο όπως το ΠΑΓΝΗ, να μη λειτουργεί με “ιδιωτικά μέτρα”…
Διαφορετικά, το πρόβλημα πλέον είναι ακόμα μεγαλύτερο…
Candiot