Παρά την εμφανή προσπάθεια ποινικοποίησης των απόψεών του
Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» που τον βάρυνε με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, παρά την εμφανή προσπάθεια ποινικοποίησης των απόψεων του εκπαιδευτικού.
Δείτε: Απίστευτο: Δίωξη σε βάρος εκπαιδευτικού επειδή έκανε αντιρατσιστικές αναρτήσεις στο Facebook!
Συνεχίζεται η στοχοποίηση εκπαιδευτικού: Πειθαρχική δίωξη για ανάρτηση υπέρ των προσφύγων!
Σημαντική ήταν η συμβολή του κόσμου που συμπαραστάθηκε στον Τζεμαλή και συμμετείχε σε τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας, τα σωματεία για τα δεκάδες ψηφίσματα στήριξης, τους πολιτικούς φορείς, τις ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα κόμματα που στήριξαν τον Τζεμαλή, τους αγωνιστές του εκπαιδευτικού και του αντιρατσιστικού κινήματος, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.
Άλλη μία προσπάθεια φίμωσης έπεσε στο κενό και είναι ξεκάθαρο ότι αυτό συνέβη λόγω του κύματος αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του Τζεμαλή.
Το ιστορικό
Η δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής , μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ξεκίνησε, με την μορφή της Προκαταρκτικής Εξέτασης, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου, όπως επικαλέστηκε, να διαπιστωθεί αν τέλεσε πειθαρχικό παράπτωμα εξαιτίας αναρτήσεων με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο στο facebook στις αρχές Μαρτίου.
Η «κλήση για εξέταση» του Μηλιαζήμ τρεις ολόκληρους μήνες μετά την τέλεση του υποτιθέμενου πειθαρχικού παραπτώματος δημιούργησε ερωτηματικά για τα κίνητρα και την προέλευση της δίωξης.
Αυτό που ενόχλησε σχετικά με τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι ότι είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά, και βέβαια ότι δραστηριοποιείται στους αντιρατσιστικούς αγώνες για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους, παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράση του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από ακροδεξιούς κύκλους που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αντίστοιχης δράσης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα.
Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ήταν ένα από τα πρώτα θύματα οργανωμένης επίθεσης από τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, το 2012 όταν μηχανοκίνητη πορεία τον είχε απομονώσει σε δρόμο της Ξάνθης και του προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες, επειδή κολλούσε αφίσες με αντιφασιστικό περιεχόμενο.
Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ συνέχισε να αγωνίζεται συντασσόμενος με τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια του κλάδου των εκπαιδευτικών ενάντια στη χρήση καμερών στα σχολεία και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Έχει μακρόχρονη συνδικαλιστική παρουσία στον εκπαιδευτικό χώρο, ενώ υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και –επανειλημμένα- αντιπρόσωπος του συλλόγου στις γενικές συνελεύσεις αντιπροσώπων της ΔΟΕ.