Ήττα για τον ΟΦΗ στο τελευταίο ματς της χρονιάς

Ο ΟΦΗ έχανε τις ευκαιρίες με το… τσουβάλι, αστόχησε σε πέναλτι του Φιγκειρέντο στο 96′ και αφού δέχτηκε τρία γκολ – δώρο, ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 3-2.

Ο Γιώργος Σίμος επανέφερε στο τελευταίο ματς της χρονιάς το γνώριμο σχήμα που βλέπαμε όλη την χρονιά, 4-2-3-1. Για την ακρίβεια ο ΟΦΗ κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με 4-2-3-1 και πιο συγκεκριμένα τον Γουάιλι στο τέρμα, τους Μπράουν, Ζοάο Βίκτορ, Γιαννούλη, Δεληγιαννίδη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Στάικο, Νέιρα στα «6αρο-8άρια», τους Βαζ, Νοικοκυράκη στα άκρα και τον Ναμπί πίσω από τον προωθημένο Φιγκερέιδο.

Ο ΟΦΗ έκανε από τα καλύτερα του ημίχρονα στα πλέι οφ, δημιουργώντας ευκαιρίες, κρατώντας μπάλα, ωστόσο έμεινε πίσω στο σκορ τρεις φορές. Πιο συγκεκριμένα το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΟΦΗ, αφού δημιουργούσε ευκαιρίες με Ναμπί, Βαζ, Νοικοκυράκη, Φιγκειρέντο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ξενόπουλου.

Αμέσως μετά την διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες, ο Παναθηναϊκός έπιασε στον… ύπνο την άμυνα του ΟΦΗ και με τον Μπεκ να σουτάρει μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.
Η ομάδα του Γιώργου Σίμου απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Δεληγιαννίδης σέντραρε ωραία και ο Φιγκειρέντο με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1.

Το ματς συνέχιζε να έχει καλό ρυθμό και οι “πράσινοι” πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 36′, όταν ο Χατζηγιοβάννης έβγαλε σέντρα ο Γουάλι έκανε τραγικό λάθος χάνοντας την μπάλα με αποτέλεσμα ο Μακέντα σε κενή εστία να κάνει το 2-1.

Το σκηνικό για τον ΟΦΗ ήταν ίδιο και δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 38′ ισοφάρισε ξανά, όταν ο Νοικοκυράκης πάσαρε στον Φιγκειρέντο και αυτός έδωσε στον Βαζ, με τον Πορτογάλο να πλασάρει κάνοντας το 2-2.

Η άμυνα του ΟΦΗ που ήταν σε κακή βραδιά δέχτηκε και τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, όταν ο Μακέντα σέντραρε και ο Χατζηγιοβάννης πλάσαρε για το 3-2, που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου, παρά τις χαμένες ευκαιρίες των Φιγκειρέντο, Ναμπί και Νέιρα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν ίδιος, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω στις δύο εστίες, ωστόσο οι άμυνες είχαν βελτιωθεί με αποτέλεσμα να μην είχαμε καμία τεράστια ευκαιρία μέχρι το 70′ όπου και είχαμε την διακοπή για να πάρουν ανάσες οι ποδοσφαιριστές.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε αφού η κούραση ήταν φανέρη στα πρόσωπα των ποδοσφαιρσιτών. Ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 96′, όμως ο Φιγκειρέντο αστόχησε από την άσπρη βούλα και στην επαναφορά σε κενή εστία με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης να βρίσκει τον Παναθηναϊκό νικητή με 3-2.

gentikoule.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί