Κι επισήμως δύο τα πορίσματα των αρεοπαγιτών για Τουλουπάκη, Ράικου, Αγγελή

Δεν προκύπτουν στοιχεία εις βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη. Την ίδια στιγμή ο συνάδελφός του Ευάγγελος Ζαχαρής ζητά το ακριβώς αντίθετο.

Η διχογνωμία μεταξύ των αρεοπαγιτών για το σκάνδαλο Novartis καταγράφεται με τον πλέον επίσημο τρόπο και την ανακοίνωση δύο διαφορετικών πορισμάτων, όπως είχε γράψει προ ημερών η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης, αναφέρει ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς (Ελένη Τουλουπάκη και κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης), ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να μπορούν να δικαιολογήσουν την άσκηση ποινικής δίωξης.

Στο πόρισμά του υπογραμμίζει ότι κατά την έρευνα έχουν προκύψει αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα κατά των Ιωάννη Αγγελή, Ελένης Ράικου, Νικολάου Μανιαδάκη, Κωνσταντίνου Φρουζή και Νικολάου Μανία, και ζητά να ερευνηθούν αυτά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Καταλογίζει, ακόμη, ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελικά γραφεία και στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Επίσης, στον κ. Αγγελή, ο Λ. Σοφουλάκης καταλογίζει παράβαση καθήκοντος για τα στοιχεία τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς, αλλά και για την ανάσυρση από το αρχείο, των μηνύσεων πολιτικών προσώπων τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει.

Στην πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ο κ. Σοφουλάκης καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση, για τις καταθέσεις της, αλλά και για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης, εξαιτίας της ενδεχόμενης εμπλοκής του συζύγου της στην υπόθεση Novartis.
Τέλος, ο κ. Σοφουλάκης στον Νικόλαο Μανιαδάκη καταλογίζει ψευδορκία, και στους Κωνσταντίνο Φρουζή και Νικόλαο Μανία καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.
Στον αντίποδα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής, ζητά την ποινική δίωξη της Ε. Τουλουπάκη για πέντε κακουργηματικά αδικήματα.

Στο πόρισμά του που διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη για την υπόθεση της Novartis ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της κυρίας Τουλουπάκη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος, ψευδούς βεβαίωσης, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, ο κ. Ζαχαρής αναφέρει ότι για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, τον Χρήστο Ντζούρα και τον Στέλιο Μανώλη, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο, ως προς αυτούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί