Στο πανέμορφο φαράγγι του Ρίχτη ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Το καταπράσινο και πανέμορφο φαράγγι του Ρίχτη στο ν.Λασιθίου,θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 28-6-2020. Είναι η δεύτερη έξοδος του συλλόγου, μετά την λήξη της καραντίνας, όπως είχε ανακοινωθεί στις 28-5-2020.

Η πορεία θα ξεκινήσει λίγο μετά το χωριό Εξω Μουλιανά (υψόμ.370μ). Στην αρχή λίγο δρόμος και φτάνει στην πετρόκτιστη γέφυρα ΄Λαχανά’.

Από εδώ αρχίζει το κυρίως μέρος του φαραγγιού μέσα σε καταπράσινο τοπίο. Θα περάσει παλιό νερόμυλο,βράχια με λιμνούλες και θα φθάσει στον καταρράκτη. Όποιος επιθυμεί μπορεί να κολυμπήσει και στη λιμνούλα του.

Στην συνέχεια θα προχωρήσει και θα τερματίσει στην παραλία του Ρίχτη. Εδώ ο αρχηγός θα δώσει τον ανάλογο χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Φαγητό θα πρέπει οι συμμετέχοντες να κρατούν μαζί τους γιατί δεν θα υπάρχει ταβέρνα μετά το πέρας της πεζοπορίας.

Ο σύλλογος θα έχει μέσον μεταφοράς,το οποίο θα παραλάβει από το σημείο εκκίνησης και τα φαγητά και την μισή ποσότητα του νερού που θα είναι αναγκαία για μεταφορά στην παραλία.

Μετά το πέρας του μπάνιου, του φαγητού, και της ξεκούρασης στην παραλία, θα υπάρξουν δύο επιλογές.

Όσοι επιθυμούν θα περπατήσουν το φαράγγι προς τα πίσω μέχρι το σημείο εκκίνησης.

Όσοι δεν επιθυμούν, θα μεταφερθούν με το μέσον του συλλόγου από δρόμο στο χωριό Εξω Μουλιανά.

Αυτή η ομάδα θα μπορεί να καθίσει και περισσότερο χρόνο στην παραλία.

Αυτοί που δεν θα περπατήσουν την επιστροφή,το δεύτερο τρίωρο όπως είναι κατανοητό δεν θα το κάνουν.
Το λεωφορείο θα έχει απολυμανθεί και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέσα σε αυτό.
Θα υπάρχει αλκοολούχο αντισηπτικό για τα χέρια και στην ίδια θέση που θα καθίσει ένα άτομο κατά την άφιξη στο σημείο εκκίνησης, στην ίδια θα καθίσει και στην επιστροφή στο Ηράκλειο.
“Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τα ισχύοντα μέτρα, και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια της υγείας μας,θα συμπεριφερόμαστε αναλόγως”, αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.
Αρχηγός: Καμπανός Γιώργος  τηλ:6947604748
Αναχώρηση: 07:30

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί