Ποινική δίωξη σε μάνα και κόρη για το φονικό στον Εύοσμο

Στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν μάνα και κόρη, οι οποίες που συνελήφθησαν κατηγορούμενες ότι σκότωσαν τον 49χρονο στον Εύοσμο.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Οι δύο κατηγορούμενες αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και μέχρι τότε θα παραμείνουν σε καθεστώς κράτησης.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί η αστυνομία, πρόκειται για τη 45χρονη σύζυγο του θύματος και την 18χρονη κόρη τους.

Προανακριτικά φέρεται να κατήγγειλαν ότι ο 49χρονος οδηγός ταξί κακοποιούσε σεξουαλικά την 18χρονη όσο εκείνη ήταν ανήλικη, ενώ υποστήριξαν ότι το θύμα καταχράστηκε χρήματα από το οικογενειακό ταμείο.

Προσπάθησαν να κρύψουν τα στοιχεία

Τον 49χρονο ιδιοκτήτη ταξί βρήκε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος ο γιός του, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μάνα και κόρη, ενεργώντας από κοινού, φαίνεται να εισήλθαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο υπνοδωμάτιο του 49χρονου και αφού τον ακινητοποίησαν με χρήση μαχαιριού, τον τραυμάτισαν θανάσιμα, επιφέροντάς του πολλαπλά τραύματα στον τράχηλο και τη δεξιά παρειά.

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οι συλληφθείσες επιχείρησαν να αποκρύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλοιώνοντας -ταυτόχρονα- τη σκηνή του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών, το μαχαίρι που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε σε φρεάτιο όμβριων υδάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη (ο Εύοσμος βρίσκεται στη δυτική πλευρά) και κατασχέθηκε ως πειστήριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί