Τα οφέλη του… κορωνοϊού

Του Μιχάλη Τζανάκη

Άλλοι την περίοδο της καραντίνας έστελναν μηνύματα στο 13033 να κάνουν κάνα μισάωρο περίπατο, με κίνδυνο αν υπερέβαιναν   το χρόνο να κατηγορηθούν ως υπονομευτές της δημόσιας υγείας-  άλλοι άναβαν κεράκια στους διάφορους «Σωτήρες» που κράτησαν τα θύματα σε αποδεκτά επίπεδα,  κι άλλοι τα κονομούσαν αφού τα «λεφτόδεντρα» ήταν σε πλήρη καρποφορία και είχαν ωριμάσει τόσο οι «καρποί» τους , ώστε –παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου- είχαν ευδοκιμήσει τόσο που η «συγκομιδή» ήταν πολύ καλή ή αν το πούμε λαϊκότερα η «μπάζα» των ΜΜΕ «για να πλένουμε τα χέρια μας πολύ σχολαστικά» ήταν σούπερ!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αναμένουν εναγωνίως τα «φιλαράκια» της ενημέρωσης ένα δεύτερο κύμα covid, αφού έτσι θα λυθούν πολλά προβλήματά τους! Ίσως χρειαστεί σε μια δεύτερη πιθανή καμπάνια να «πλύνουμε πολύ σχολαστικά και τα … πόδια μας», επομένως τα κονδύλια της «ενημέρωσης» πρέπει να είναι αυξημένα!

Ωστόσο, αν και στο δικό μου μυαλό οι μεθοδεύσεις της χρηματοδότησης αποτελούν ευθεία αλλοίωση του θεσμού –ο Θεός να τον κάνει «θεσμό»- της δημοσιογραφίας και τη μετατροπή της σε παραμάγαζο της εκτελεστικής εξουσίας, για τους πολλούς είναι περίπου φυσιολογικό.

Τα πάντα τελικά έχουν να κάνουν με την «ενημέρωση» των πολιτών! Γιατί ποιος είναι ο καλά «ενημερωμένος» πολίτης; Εκείνος που αναπαράγει όσο το δυνατόν πιστότερα όσα του υπαγορεύει το χρηματοδοτούμενο μέσο μαζικής αποχαύνωσης που παρακολουθεί! Και ποιο μέσο παρακολουθεί ο «υπεύθυνος» πολίτης; Αυτό εξαρτάται από την … ποδοσφαιρική ομάδα που υποστηρίζει! Γιατί αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι τα ΜΜΕ έχουν περιέλθει ιδιοκτησιακά στους προέδρους του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού κλπ. Να ένας έμμεσος τρόπος χρηματοδότησης και των θερινών μεταγραφών! Τα είκοσι –επισήμως τουλάχιστον- εκατομμύρια που μοιράστηκαν για την ώρα για να κατανοήσει ο κάθε βραδύνους Έλληνας να μείνει σπίτι!

Κι αν δε φτάσουν τα κρατικά … μύρια μπορεί να δοθεί και καμιά έκτακτη χρηματοδότηση από κάποιο … Ίδρυμα κάποιου … «ευεργέτη». Γιατί κι εκεί υπάρχουν λεφτόδεντρα!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί