Περίπτωση ξυλοδαρμού ντελιβερά στην Κόρινθο καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης-Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό.
Πριν από λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε μια σοβαρή καταγγελία εργοδοτικής βίας στην πόλη της Κορίνθου. Πρώην ανασφάλιστος εργαζόμενος σε εταιρία εστίασης στο κέντρο της Κορίνθου ζήτησε από τον εργοδότη του δεδουλευμένα που του οφειλόταν. Ο πρώην εργοδότης όχι μόνο αρνήθηκε να τον πληρώσει αλλά τον έπιασε από τον λαιμό και τον γρονθοκόπησε. Στην καταγγελία αυτή είχε προχωρήσει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης. Μάλιστα και ο ίδιος ο εργαζόμενος , με ανάρτηση του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στο συμβάν κάνοντας την περιγραφή του ξυλοδαρμού του από τον ιδιοκτήτη, σε δημόσια θέα και υπό το βλέμμα αρκετών μαρτύρων, όπως ανέφερε.
Την άμεση διερεύνηση της υπόθεση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Παρότι πρόκειται για την πρώτη καταγγελία τέτοιου περιστατικού στην Κόρινθο, αυτή φαίνεται πως αποτελεί συνέχεια εργοδοτικών πρακτικών και ανάλογων περιστατικών σε άλλες πόλεις της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου επισημαίνοντας ότι «καταδικάζει αυτού του τύπου τις συμπεριφορές και ζητά την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τους αρμόδιους φορείς, καθώς και την επιβολή των προβλεπόμενων από τον νόμο κυρώσεων, με την αυστηρότητα που προσιδιάζει σε φαινόμενα όπως αυτό, αν και εφόσον αποδειχτούν τα καταγγελλόμενα γεγονότα ως πραγματικά και πραγματοποιθέντα».
Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζει την άμεση αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου.
Τέλος, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου, «δεν μπορούμε παρά να θυμίσουμε πως μία από τις πρώτες κυβερνητικές πράξεις της ΝΔ υπήρξε η υποβάθμιση και αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η δράση του οποίου είχε ενισχυθεί σημαντικά κατά την διακυβέρνηση του Σύριζα, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την εργοδοτική αυθαιρεσία και την ανασφάλιστη εργασία. Αναρωτιόμαστε για τις προθέσεις της κυβέρνησης και για την πραγματική της βούληση να προστατέψει τον εργαζόμενο, από την στιγμή που κυβερνητική πρακτική, αποτελεί η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και η μείωση των προστίμων, για ανάλογες και άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας».
«Καλούμε τους εργαζόμενους της Κορινθίας, ιδιαίτερα αυτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα σε κλάδους και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν την απειλή της ανασφάλιστης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, όπως είναι ο κλάδος των διανομέων, να οργανωθούν στα σωματεία τους ή να συστήσουν νέα όπου αυτά δεν υπάρχουν, ως την μόνη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική αδιαφορία για την προστασία των δικαιωμάτων τους», καταλήγει η ανακοίνωση.