Ερντογάν για Αγία Σοφία: Η Ελλάδα δεν ξέρει τα όριά της

Εκτενή αναφορά στο θέμα της Αγίας Σοφίας και το αίτημα για μετατροπή του μνημείου σε μουσουλμανικό τέμενος έκανε ο Τούρκος πρόεδρος στο πλαίσιο μεγάλης τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε τις υψηλών τόνων τοποθετήσεις λέγοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν μπορεί η Αθήνα να υπαγορεύσει στην Άγκυρα τι θα κάνει στα εδάφη της.

«Επιτίθενται στα τζαμιά μας την Κύπρο και έχουν το θράσος να μας πουν τι να κάνουμε με την Αγία Σοφία; Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν ξέρει τα όριά της» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει με νόημα «Οι Έλληνες διοικούν την Τουρκία ή εγώ; Θα πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν τέτοια σχόλια».

«Εάν η Ελλάδα δεν γνωρίζει τη θέση της, η Τουρκία ξέρει πώς να απαντήσει» υπογράμμισε ο Τ. Ερντογάν.

Όπως έγινε γνωστό χθες, Δευτέρα, η τύχη της Αγίας Σοφίας θα κριθεί σε ειδική συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου όπου θα ζητηθεί εκ νέου προσφυγή για να ανατροπή το διάταγμα του 1934 που την ανακήρυσσε μουσείο.

Μίλησε, ακόμη, και για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον Αμερικανό ομόλογό του. Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα της Λιβύης χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ανέφερε, πάντως, ότι οι δύο πρόεδροι… συμφώνησαν ότι οι Κούρδοι αντάρτες του YPG στη Συρία και το PKK συνδέονται με το κίνημα Antifa στις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν υιοθέτησε τις εξωφρενικές δηλώσεις Τραμπ περί «τρομοκρατικής οργάνωσης» Antifa και δήλωσε ότι οι YPG/PKK προσφέρουν στήριξη στα μέλη της στις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί