ΣΥΡΙΖΑ: Στα εμπορικά κέντρα γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων «ο κορωνοϊός δεν κολλάει»

Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα εμπορικά κέντρα νωρίτερα απ’ ότι ήταν προγραμματισμένο, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για «άλλο ένα κρούσμα κραυγαλέας αντίφασης στα πολλά μέτρα και σταθμά της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση μετά τη καραντίνα».

Δείτε: Ανοίγουν από τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ανοίξουν τη Δευτέρα «άρον – άρον τα μεγάλα πολυκαταστήματα, γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων, όπου μάλλον δεν κολλάει ο κορονοϊός» σημειώνει πως την ίδια ώρα παραμένουν κλειστά και στο έλεός τους, τα μικρά καταστήματα εστίασης με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους κάνοντας το σκωπτικό σχόλιο: «Εκεί που προφανώς ο κορονοϊός κολλάει, τουλάχιστον μέχρι και την 1η Ιουνίου».

Το κόμμα της Κουμουνδούρου καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μας πει και πάλι πόσο νοιάζεται για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα…», επικρίνοντας τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Λίγο νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ανοίξουν και τα πολυκαταστήματα, δύο εβδομάδες νωρίτερα από το αρχικό πλάνο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού επιτρέπει το άνοιγμα των εν λόγω καταστημάτων. «Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με ταχύτητα», πρόσθεσε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί