Κορονοϊός: Στους 159 οι νεκροί – Έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Σε 159 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την πανδημία του κορονοιού στη χώρα.

Δύο γυναίκες που νοσούσαν με κορωνοϊό σε νοσοκομεία της Αθήνας έχασαν τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Παρασκευής ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον ιό σε 159.

Η πρώτη γυνάικα, ηλικίας 73 ετών, κατέληξε το πρωί της Παρασκευής στο ΝΙΜΤΣ. Η άτυχη γυναίκα ήταν από τα περιστατικά που είχαν μολυνθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι».Ο θάνατος της γυναίκας, που υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα στους 158.

Η δεύτερη γυναίκα ήταν ηλικίας 57 ετών και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η άτυχη γυναίκα η οποία κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια είχε υποκείμενα νοσήματα.

Την Πέμπτη το βράδυ όπως αναφέρεται κατέληξε στο ΝΙΜΙΤΣ, ηλικιωμένος, 89 ετών. Ο θάνατος του άντρα, που υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, είχε ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα στους 157, από τους 156 που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Εκτάκτως σήμερα ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Εκτάκτως σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα. Η ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, όπως συνήθως γίνεται, παρότι είναι Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι είχε ανακοινωθεί ότι η ενημέρωση θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, καθώς τις υπόλοιπες ημέρες θα εκδίδεται γραπτή ανακοίνωση. Ωστόσο, σήμερα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το πρωτόκολλο για τις μεταφορές, γι’ αυτό και θα υπάρξει η έκτακτη ενημέρωση. Το είχε εξάλλου προαναγγείλει ο Νίκος Χαρδαλιά στην χθεσινή του τοποθέτηση. Όπως είχε πει την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, ακτοπλοϊκές, θαλάσσιες και οδικές, με βάση τις εισηγήσεις που γίνονται από την αρμόδια υγειονομική Επιτροπή.

Στο θέμα είχε αναφερθεί στο χθεσινό briefing και ο κυβερνητικός εκπρόσωπο Στέλιος Πέτσας:

“Ενόψει και της έναρξης από τη Δευτέρα 18 Μαΐου των μετακινήσεων από νομό σε νομό, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την Παρασκευή τα υγειονομικά πρωτόκολλα με λεπτομέρειες για τις αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί