Μετά το γλείψιμο, το φτύσιμο…

Του Δημοσθένη Καραγιάννη

Η επιδρομή του κορωναϊού στη χώρα μας πέρα από την πραγματική οδύνη που σκορπά για τους συνανθρώπους μας που έχασαν και δυστυχώς θα χάσουν ακόμα την ζωή τους και προκαλεί την έκφραση συμπαράστασης στους νοσούντες και σ’ όσους ακόμα πρόκειται να νοσήσουν, αποκάλυψε και δυο ζητήματα που δεν πρέπει ν’ αφήσουμε να περάσουν απαρατήρητα.

Το ένα είναι η ανυπαρξία πρόβλεψης και πρόληψης. Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε προετοιμασμένο το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και το υπ’ αυτό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας να υπηρετήσει το λόγο της ύπαρξής του. Γιατί το Υπουργείο Πρόνοιας – αν δεν κάνω λάθος – πρόνοια σημαίνει πρόβλεψη, προετοιμασία, μέριμνα, φροντίδα προς κάτι, προσχεδιασμό, αλλά και επίβλεψη επιμέλεια προφύλαξη, προσοχή, λήψη προφυλακτικών μέτρων και λοιπά συνώνυμα (Βλ. και Μέγα Λεξικόν Ελληνικής Γλώσσης Δ, Δημητράκου Τ. 7ος σελ. 6146), δεν είχε κάνει τίποτε ώστε να θωρακίσει τον Υγειονομικό στρατό στη χώρα, ούτε να κινητοποιήσει της Παραειγειονομικές επιχειρήσεις ώστε η επέλαση του ιού να βρει προετοιμασμένη τη χώρα.

Προϋπάρχει όμως ο τίτλος Υγείας στο εν λόγω Υπουργείο. Και θα πει κανείς πως η Υγεία προέχει και πως η Υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Και βέβαια στο μυαλό του λαού – του κάθε λαού – αυτό προέχει. Η Υγεία των ανθρώπων και του κάθε ατόμου χωριστά. Και τουλάχιστον για τα χρόνια και τη χώρα μας το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου για Υγεία και Πρόνοια είναι κατακτημένο με σκληρούς αγώνες, και ο κάθε εργαζόμενος προκαταβάλλει σημαντικά χρηματικά ποσά γι αυτό κατά τον εργασιακό του βίο.

Ποσά που ούτε ο ίδιος ορίζει το μέγεθός τους, ούτε και μπορεί να τα αποφύγει, μιας και «αρπάζονται» από τον μισθό του, πριν αυτός φτάσει στα χέρια του. Και βέβαια κανείς από τους ασφαλισμένους δεν τα ορίζει, αφού βρίσκονται στα χέρια της κάθε κυβέρνησης και μπορεί δικτατορικά να τα διοχετεύει προς τους τραπεζίτες και τους προπαγανδιστές της πολιτικής της κι  όπου αλλού η ίδια επιλέγει, χωρίς να ρωτήσει και κανένα.

Το καθεστώς αυτό είναι μια μορφή «δικτατορίας της αστικής τάξης» που δεν λογαριάζει τίποτα από τα ανθρώπινα κατακτημένα του πολιτισμού, που δεν υπολογίζει τίποτε από την κατακτημένη ηθική των κοινωνιών και των ανθρώπων και που η μόνη της μέριμνα είναι η σωτηρία των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών κερδών, πράγμα που κάνει συστηματικά, απροκάλυπτα, αναίσχυντα και προκλητικά. Καθημερινός είναι ο θρήνος και τα μοιρολόγια του ακατονόμαστου κ.κ. αντιπροέδρου για το «τι θ’ απογίνουν οι τράπεζες…»

Βλέπετε πόσο ζορισμένοι φαίνονται στη φωτογραφία; Πηγή: www.news.gr

Στην όξυνση της επιδρομής του ιού, μας πληροφορούν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ πως οι κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς τρέχουν σε κάθε σημείο που εμφανίζεται κρούσμα. Αλήθεια και τι κάνουν, εκτός να καταγράψουν και να απαριθμήσουν; Δηλαδή ασπιρίνη στον καρκίνο, κάτι που μπορεί να κάνει κι ένας απλός και ανειδίκευτος υγειονομικός. Πηγαίνουν για ν’ αποδείξουν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησής τους; Πηγαίνουν για ν’ αποδείξουν πως είναι εκεί; Πηγαίνουν για να φτιάξουν το προφίλ…, το «κροφίλ»  τους; Πηγαίνουν για να καθησυχάσουν; Ποιους; Τους ήδη χτυπημένους απ’ τον ιό; 

Μήπως πάνε να συναντηθούν με τον ιό και να τον παρακαλέσουν να φύγει; Μήπως κουβαλούν και καμιά εικόνα για να ξορκίσουν το κακό ή να κάνουν κάποιο ευχέλαιο; Και γιατί δεν παίρνουν και κανένα παπά μαζί τους; Μήπως διαθέτουν το τετράφυλλο τριφύλλι να γητέψουν τους πληγμένους;  Μήπως φοβερίζουν τον ιό κι αυτός μόλις τους δε το βάζει στα πόδια; Και καλά ο Χαρδαλιάς είναι κυβερνητικό παπαγαλάκι, αλλά κι ο επιστήμονας κ. Τσιόδρας; Πρωτοψάλτης κι αυτός;

Αλήθεια, όταν οι νοσοκομειακοί διαμαρτύρονταν και εν μέσω κορωνοπληξίας για τις ελλείψεις των νοσοκομείων σε υλικά, υγειονομικό προσωπικό και υποδομές, που ήτανε ο κ. Τσιόδρας; «Αλα μπρατσέτα» με τον Αβραμόπουλο και τον Γεωργιάδη στις τότε μπίζνες του υπουργείου; Με τους άλλους «αγγελιοφόρους του Χάρου» υπουργούς και υφυπουργούς δεν αξίζει ν’ ασχοληθεί κανείς!

Και πόσο από το πόστο του ως υπεύθυνου διεκδίκησε ή και στήριξε την επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων Υγείας και των συναδέλφων του; Ή μήπως κι αυτός ως σπεκουλαδόρος των «αχρήστων» αποδέχτηκε τη θέση του «γραμματέα του Χάρου»; Εκτός πάλι κι αν συνάδελφους βλέπει (ή πρόκειται να δει ως αντάλλαγμα– οι εκλογές θα δείξουν!) τους Γεωργιάδηδες, τους Καικίλιες, τους Χαρδαλιάδες, Αβραμόπουλους και τους άλλους «αδιάφθορους και προσωρινούς επιβήτορες των κυβερνητικών αξιωμάτων» και δεν θέλει να τους χαλάσει χατίρι; Χώρια που η καθημερινή ενημέρωση έχει το χαρακτήρα διαπιστώσεων, απαρίθμησης θυμάτων και κρουσμάτων, ποσοστώσεων και στατιστικών και καταλήγει στην ατομική χρέωση ευθύνης και την διασπορά φόβου και απειλών. Σαν να πρόκειται για εκπρόσωπο εταιρείας προγνωστικών και αναλύσεως εκλογικών αποτελεσμάτων του ΣΚΑΙ και μάλιστα άνευ αντιλόγου!

Αντί να προβάλλει τις ελλείψεις, τις καθυστερήσεις, την απρονοησία του Υπουργείου που σε διάφορα πόστα του υπηρετεί από το 2001 (Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ.,  Κ. Ε.Ε.Λ., υπό Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη αντίστοιχα και λοιπών «συναρίστων», δηλαδή των εποχή των σκανδάλων) και τις ευθύνες των «υπευθύνων», ν’ ακούσει τις φωνές των συναδέλφων του που κραύγαζαν και κραυγάζουν τις ελλείψεις και την ανυπαρξία προσωπικού και να προσθέσει σ’ αυτές και τη δική του, αντί να προτείνει, να πιέζει και ν’ αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του να διορθωθούν και να συμπληρωθούν οι νοσοκομειακές μονάδες με προσωπικό, υλικά και σύγχρονα εργαλεία, ώστε να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι,

 αυτός εκπληρώνει το επιστημονικό του καθήκον (παρότι φορτωμένος με αμερικάνικα πανεπιστημιακά αριστεία, ως διαφημίζεται) με το να βγαίνει κάθε μέρα και να αναγγέλλει ευσχήμως νεκρούς, κρούσματα, και …απαγορεύσεις – μέτρα που βολεύουν και νομίζει πως ξεπλένουν τους «υπεύθυνους». Αλλά φτύνει κανείς μέσα στο πιάτο που τρώει;

Εγώ δεν είμαι σε θέση να κρίνω και δεν κρίνω την επιστημοσύνη του ανδρός! Άλλοι είναι και ικανοί και αρμόδιοι. Μπορώ όμως και δικαιούμαι να κρίνω την πολιτική του πορεία! Και γνωρίζω ξέρω πως «όποιος ανακατεύεται με σκατά, σκατίλα θα μυρίζει…», όπως λέει κι ο λαός μας! Θου Κύριε!

Τώρα βέβαια μετά το πέρασμα των πασχαλινών γιορτών, με μια παράταση των απαγορεύσεων νομίζουν πως θα ξεφύγουν από το «καζίκι» της Πρωτομαγιάς των εργατών και των εργαζομένων. Κούνια που τους κούναγε… Γιατί μπορεί οι εκδηλώσεις να αναβληθούν, αλλά δεν πρόκειται να ματαιωθούν. Γιατί για τους εργαζόμενους Πρωτομαγιά είναι η κάθε μέρα που τα δικαιώματά τους γίνονται κουρέλια στα χέρια των «αθλιοβρούτσηδων», των «κακομοιροκούληδων» και των παντοειδών «μικρομητσοτάκηδων» που ξεφυτρώνουν σαν τα βλίτα σε εποχές αδυναμίας «αποψίλωσης».

Σε λίγο θα τις δείτε μπροστά σας τις αληθινές Πρωτομαγιές και δεν θα είναι τέτοιες που μέχρι σήμερα βλέπατε και απαξιώνατε ή καθυβρίζατε! Και δεν θα είναι ικανά τα’ απαγορεύεταί σας να τις καταστείλουν! Ούτε και οοι «ραβδούχοι» αστυνομικοί σας! Κι αυτό όχι επειδή το λέμε εμείς! Αλλά επειδή τα προβλήματα που υπάρχουν διαρκώς οξύνονται από την ανικανότητα και την αδηφαγία σας. Γιατί τα αφεντικά των κυβερνητών μας, αυτών που υπαγορεύουν τις αποφάσεις και τα μέτρα, βρίσκουν ευκαιρία τώρα που οι καταδυναστευόμενοι πολίτες βρίσκονται σε «καραντίνα» και τους είναι και δύσκολο και επικίνδυνο να αποτινάξουν την τρομοκρατία, που διασπείρουν οι δυνάστες και οι παπαγάλοι τους από τα ΜΜΕ (20 εκ. ευρώ είναι προς το παρόν το αντίτιμο του καναλογλειψίματος από τα «σφουγγοκωλαρικά» ΜΜΕ), είναι σε αδυναμία ν’ αντιδράσουν άμεσα. Όμως όπως λέει κι ο λαός μας «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»!

Πλούσια δράση 🎈 μπροστά στην Πρωτομαγιά

Το «κόλπο» της κυβέρνησης να χρεώνει στον πολίτη την ευθύνη της διασποράς του λοιμού – φτηνιάρικο όπως τα μυαλά τους – πέρασε με την πολιτική της τρομοκρατίας, της σύγκρισης των νεκρών και των κρουσμάτων με τις …¨αδελφές χώρες», της διασποράς του φόβου, της απειλής, των προστίμων στην κοινωνία και στην επιβολή προστίμων στην παραβίαση των απαγορεύσεων που επιβάλλουν οι κυβερνητικοί «δικτατορίσκοι». Και είναι αλήθεια πως αιφνιδίασε κι έπιασε! Με τον τρόμο όμως δεν κυβερνιέται ένα λαός.

Νομίζετε πως αφιονίζετε ένα λαό να σας χειροκροτεί με τα προπαγανδιστικά ψέματα, με απατεωνιές, με πολιτικάντικους καυγάδες με ανούσια διαγγέλματα και «δημοσκοπήσεις του πρωκτού» για να μας δείξετε πως επιπλέει ο φελλός σας! Βγάζετε μπροστά κάποιους που θαυμάζουν την «αριστεία» σας (φαντάσου!!!) να εκποιήσουν την όποια ίσως υπαρκτή και δική τους – αλλά ποια αριστεία να έχει κάποιος … θαυμαστής της δικής σας; – για να καθηλώσετε ένα λαό στην απραγία και στην αδράνεια για να κατακλέψετε και πάλι τα ταμεία, να μοιραστείτε τον μπεζαχτά, να μπουκώσετε για λίγο τους «ραβδούχους» του κράτους σας και να ρίξετε και λίγο άχυρο στις «ματζαντούρες» της πλέμπας μπας και βρεθούν και πάλι οι συνήθεις «κοψοχέρηδες» της επόμενης μέρας.

Αρνηθήκατε και αμελείτε να καλύψετε τις ανάγκες των νοσοκομείων με προσωπικό και υλικά και βάζετε να χειροκροτούν ως ηλίθιοι την αυτοθυσία των ανθρώπων που δεν τους επιτρέπει η συνείδησή τους να γίνουν ριψάσπιδες την ώρα της μάχης, ακολουθώντας το δικός σας παράδειγμα. Όμως ο στρατηγός που στέλνει στη μάχη άοπλους στρατιώτες δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας στυγνός δολοφόνος! Ποιος όμως θα νοιαστεί γι αυτό; Οι Παπαδόπουλοι, οι Σαββόπουλοι, οι Πρωτοψάλτισσες κι όσοι βγάζουν την τσίπα τους – που νομίζαμε για κάποιους τουλάχιστον πως είχαν – και ξετσίπωτοι γλειφοψαλτάδες των καναλιών της δημοκρατίας σας προβάλλουν ως πρωταγωνιστές της προπαγάνδας και της κακομοιριάς σας;

Βρήκατε την ευκαιρία και μέσα στο φόβο του κορωνοϊού ψηφίσατε και συνεχίζετε να «νομοθετείτε» δικτατορικά διατάγματα, παροχές, χρεωστούμενα προς τους φίλους και γνωστούς σας, πριμοδοτώντας τους με τα δικά μας χρήματα. 

Φυλακίζετε μια ολόκληρη χώρα για να κρύβετε την ανικανότητά σας.

Φυλακίζετε μια χώρα για να δικαιολογήσετε την ανευθυνότητα και την αδιαφορία σας για την υγεία του λαού και τις σκοπιμότητες από τις οποίες διευθύνεσθε.

Φυλακίζετε ένα λαό, που κάνει την «ανάγκη φιλότιμο», για να καλύψετε την απάνθρωπη πολιτική σας και τις ενέργειές σας με τις οποίες νομίζετε ότι εκμηδενίζουν τις αντιστάσεις του.

Φυλακίζετε ένα λαό γιατί νομίζετε πως είναι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνει τους αίτιους και τους δημιουργούς της πραγματικότητας που βιώνει.

Φυλακίζετε ένα λαό, που θεωρείτε κατώτερο των «αρίστων» και των αργυρώνητων που σας λιβανίζουν και νομίζετε πως πάντα θα μπορείτε να τον κρατάτε υποζύγιο και χαλινωμένο, δημιουργώντας του κόμπλεξ,  και βάζοντας στο σβέρκο του παιδεραστές, «κατάδικους αρίστους» και Μεσσίες!

Φυλακίζετε έναν λαό γιατί νομίζετε πως έτσι θα τον υποτάξετε και θα τον κάνετε να επιστρέψει στην εποχή των Οθωμανών και στο «σφάξε με αγά μου…»!

Φυλακίζετε ένα λαό, δοκιμάζοντας τις ανοχές και αντοχές του, καμαρώνοντας για την … «Πειθαρχία» του, που την ονομάζετε και … «έγκριση» και την εκμεταλλεύεστε αναίσχυντα να εφαρμόσετε την βρωμερή σας πρακτική – της κλοπής του μόχτου και των θυσιών του!

Φυλακίζετε τον Άνθρωπο γιατί αυτό σας υπαγορεύουν τα αφεντικά σας.

Φυλακίζετε και τον ΑΝΘΡΩΠΟ γιατί αυτό υπαγορεύει η πολιτική σας…

Παίζετε με την υπομονή των πολιτών με επικοινωνιακά τερτίπια και αντί να χρηματοδοτείτε τους επιστήμονες – ερευνητές, εσείς πληρώνετε «δημοσιογράφους για να πλαστογραφούν την «κυβερνησιμότητά» σας.

Παίζετε μα την λογική του πολίτη και αντί να οχυρώνετε και να εξοπλίζετε την πρωτοβάθμια υγεία που είναι το πρώτο και βασικό οχυρό της λαϊκής υγείας εσείς ενδιαφέρεστε για την κονόμα των δικών σας παιδιών και στηριγμάτων, κλινικαρχών, μιντιάδων, μεγαλοεπιχειρηματιών και άλλων ομοίων του είδους σας…

Παίζετε και διασκεδάζετε αντί να ενισχύετε και να εξοπλίζετε τα νοσοκομεία, έχετε το βλέμμα καρφωμένο στα πανάκριβα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, που χρυσοπληρώνετε κι όπως αποδεικνύεται τελευταίως, σας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι κλινικάρχες και οι ιδιωτεύοντες επαγγελματίες τρόφιμοι των κρατικών χρυσορυχείων (=ταμεία των εργαζομένων).

Θα μπορούσα να γράψει κανείς σελίδες και σελίδες για τα έργα σας αλλά κι αυτά είναι ακατάλληλα για τα’ αφτιά που σας έχουν βουλοκέρι.

Κλείνω με μια ερώτηση προς ώτα μη ακουόντων:

Δε σκέφτεστε καθόλου πως οι καιροί έχουν αλλάξει και ότι δεν θα έχετε την τύχη (κωλοφαρδία τη λένε) των …προγόνων και δασκάλων σας;

Δήμος Σθένης

Υ.Γ.  1. Αξιώθηκα να δω και τον πρωθυπουργό με «μουστούχα». Να ευχηθώ να βάλει μια μόνιμη που να μην τον αφήνει να λέει τις …εξυπνακιές του;

2. Άκουσα απόψε τον έτερο των «Αγγέλων του Χάρου» πως την Πρωτομαγιά οι άνθρωπου δεν πρέπει να διανοηθούν να βγουν απ’ το σπίτι ούτε για να πάνε στα χωριά και στα εξοχικά τους. Μπορούν όμως χωρίς περιορισμό να πάνε μετά από τρεις μέρες! Θα έχουν άραγε προλάβει να κάνουν ευχέλαια σε όλα τα χωριά; Θα έχουν προλάβει να …μεταλάβουν; Θα έχουμε επάρκεια κρασιού; Μεγάλα τα προβλήματα! Διαφορετικά τί θ’ αλλάξει στις τρεις αυτές μέρες; Θα καλυφτούν οι ελλείψεις της πρωτογενούς περίθαλψης; Αλλά μας έχουν δεδομένους ως ανόητους! Να ξέρετε όμως πως με τ’ απαγορεύεται που κυβερνάτε σπρώχνετε το λαό σ’ επιλογές …οργής κι εσείς; Είστε και οι ηθικοί και οι πραγματικοί αυτουργοί του ξεσπάσματός του…

3. Συνηθισμένοι να φορούν πάντα μάσκες οι ίδιοι, μας επιβάλλουν τώρα να τις φοράμε κι εμείς… Θα τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα;

4. Δίκιο έχει πως μέσα στις εξυπνακιές του ο Κος Πρωθυπουργός(!!!) – Μεσσίας κατά τας γλώσσας των λιβανιζόντων του – το «κοράκων» με ανωγειανή προφορά!  (!!!), δήλωσε πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα». Του λέω λοιπόν εγώ, ο ταπεινός συνταξιούχος των 560 ευρώ πολίτης, που νιώθω καρφωμένο το καλαμάκι του στο λαιμό να μου πίνει το αίμα ως δράκουλας, πως στο επόμενο σημείωμά μου θα του δείξω, αφού είναι ανίκανος να το δει μόνος του, ο …ανοιχτομάτης (!), όχι καν’ ’να-δυό «λεφτόδεντρα», αλλά το «λεφτοδάσος», που ο ίδιος λιπαίνει ανεξέλεγκτα και «δικτατορικά» από τις κάθε είδους περικοπές των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων…

Άει σιχτίρ πια, ψευτοστραβούλιακες!!!

Ο ίδιος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί