Σ. Βαρδάκης: Εμπαιγμός των μαθητών και των οικογενειών τους από τις παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας

Για εμπαιγμό των οικογενειών που δεν μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία από απόσταση (τηλε-εκπαίδευση) λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής, κάνει λόγο στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας.

Αν και με έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας στις 7 Απριλίου, καλούσε τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων, σε καταγραφή των αναγκών, ώστε να υπάρξει ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, με νέο έγγραφό του το Υπουργείο, διευκρίνιζε ότι η προμήθεια αφορά μόνο σχολικές μονάδες. Μάλιστα οι επίσημοι φορείς του Ηρακλείου σε δηλώσεις τους, καταγγέλλουν ότι η αναλογία που θα ακολουθηθεί είναι για κάθε 50 μαθητές, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

«Μιλάμε για τον απόλυτο εμπαιγμό των οικογενειών και των εκπαιδευτικών που μπήκαν στην διαδικασία συλλογής στοιχείων, από τη στιγμή που το Υπουργείο μπορεί και γνωρίζει τρόπους μέσω των οποίων θα εξευρεθούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού», τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

«Τη μία μέρα το Υπουργείο δηλώνει την πρόθεσή του να υπάρξει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους, ώστε να υποστηριχθεί άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων όσο και μετέπειτα στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την άλλη μέρα, διευκρινίζει ότι η υλικοτεχνική υποδομή είναι για τις σχολικές μονάδες, οι οποίες είναι σε αναστολή λειτουργίας έως 10 Μαΐου» συμπλήρωσε ο κ. Βαρδάκης και καλεί το Υπουργείο μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, να δοθεί άμεσα λύση, ώστε όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί